Steun voor ondernemers Steenwijkerland

De landelijke maatregelen die worden genomen om het coronavirus te beperken hebben grote nadelige gevolgen voor ondernemers in Steenwijkerland.

Wethouder Bram Harmsma ‘Ondernemers worden hard getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Daarom ondersteunen onze ondernemers als gemeente zoveel mogelijk. Naast het landelijk noodpakket, hebben we in Steenwijkerland een noodloket opgezet waar ondernemers aan kunnen kloppen die in zwaar weer terecht zijn gekomen. Van dit noodloket wordt veelvuldig gebruik gemaakt. Met name ondernemers in de toeristische en recreatieve sector krijgen het zwaar te verduren, omdat het toerisme is ingestort. En deze sector is een belangrijke pijler voor de economie van Steenwijkerland’.

Steenwijkerland heeft daarom aansluiting gezocht bij de Taskforce VrijeTijdsEconomie (taskforce VTE). Hierin werkt de provincie Overijssel samen met Gastvrij Overijssel, MarketingOost en gemeenten aan een hersteloffensief voor de toeristische en recreatieve sector.

Bram Harmsma ‘We gaan onze uiterste best doen om direct na de coronacrisis vooral bezoekers uit eigen land, Duitsland en België naar ons prachtige land van Weerribben Wieden te trekken. Dat doen we door onder meer aan te sluiten bij de campagne van het NBTC over Nederland Waterland. Hierin besteden we aandacht aan onze bijzondere relatie met water in Nederland. Daar passen Giethoorn, de Zuiderzeestadjes en het nationaal park de Weerribben Wieden natuurlijk prachtig in. We gaan ervan uit hiermee het toerisme naar ons gebied straks weer een flinke impuls te geven’.

Ondernemers kunnen terecht op de website van Steenwijkerland voor informatie over het noodloket en op de site van MarketingOost voor informatie over de Taskforce VrijeTijdsEconomie.