Uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers

Ondernemers die getroffen worden door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, krijgen uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen. Het college van B&W heeft dat vandaag besloten. Wethouder Marcel Scheringa: ‘De landelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden, hebben een enorme impact op ondernemers. Eerder deze week gaven we al aan dat we ondernemers een helpende hand willen bieden. Daarom zeggen we: komt het aanslagbiljet binnen en zit u vanwege het coronavirus in een lastige situatie, laat het ons weten. We regelen dan dat u in ieder geval tot 1 september 2020 niet hoeft te betalen.’

Het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen wordt eind maart verstuurd. Ondernemers die de aanslag op de deurmat krijgen en te maken hebben met de gevolgen van het coronavirus kunnen via de gemeentelijke website uitstel van betaling aanvragen. Het aanvraagformulier daarvoor en nadere informatie staat vanaf eind maart online.

Een aanpassing is er ook als het gaat om de toeristenbelasting van 2019. Om ondernemers in de toeristische sector wat meer ruimte te geven, wordt die belasting pas na de zomer geïnd.