Warenmarkt Steenwijk verplaatst in verband met corona

Houd afstand. Dat is belangrijkste boodschap in deze coronatijd. Daarbij is 1,5 meter de richtlijn. Marktkooplieden, horecaondernemers en gemeente hebben gekeken hoe dit georganiseerd kan worden op de Markt in Steenwijk, waar elke zaterdag de kramen van de warenmarkt staan in combinatie met de terrassen van de horeca.

Ook de ondernemers van de wekelijkse warenmarkt en de horecaondernemers aan de Markt moeten rekening houden met de 1,5 meter regel. Horecaondernemers willen hun terrassen graag vergroten en ook marktkooplieden hebben voldoende ruimte nodig om hun handelswaar aan hun klanten te kunnen verkopen. Beide partijen hebben geconstateerd dat op de zaterdag de Markt onvoldoende ruimte biedt voor de terrassen en de marktkramen.  

Verplaatsing naar Burgemeester Goeman Borgesiusstraat

De marktkooplieden en de horecaondernemers hebben aangegeven een goede oplossing te zien in een tijdelijke verplaatsing van de warenmarkt naar de Burgemeester Goeman Borgesiusstraat. Deze locatie biedt meer ruimte en is ook geen onbekende plek voor de warenmarkt. Ook nu wordt bij evenementen in de binnenstad naar deze locatie uitgeweken.
Wethouder Bram Harmsma: 'Mooi om te constateren dat de marktkooplieden en horecaondernemers gezamenlijk deze oplossing hebben gevonden. Als gemeente ondersteunen we deze oplossing uiteraard. Veiligheid voor de bezoekers van de markt, het winkelend publiek en de terrasbezoekers gaat boven alles.  Als we dat goed afstemmen met elkaar biedt het gezellige centrum van Steenwijk voldoende ruimte om hier zaterdags de markt te bezoeken, een terrasje te ‘pikken’ of lekker te shoppen.'

Besloten is om de warenmarkt a.s. zaterdag 13 juni tijdelijk te verhuizen naar de Burgemeester Goeman Borgesiusstraat. Dit geldt voorlopig tot en met zaterdag 26 september 2020. Afhankelijk van de landelijke coronamaatregelen wordt begin september bekeken of de warenmarkt daarna terug kan naar zijn ‘oude’ plek op de Markt.  

Tijdelijke parkeerontheffing

De tijdelijke verplaatsing van de warenmarkt kan gevolgen hebben voor de parkeermogelijkheden van een aantal bewoners van de binnenstad. Daarom komen zij in aanmerking voor een tijdelijke parkeerontheffing op zaterdag tijdens de warenmarkt. Hierover hebben zij persoonlijk bericht gehad.