Informatie over zorg

Wat betekenen de landelijke coronamaatregelen voor de zorg die u als inwoner krijgt? Of voor u als zorgaanbieder? Heeft u hulp nodig, bijvoorbeeld bij boodschappen of eenzaamheid? Welke regels gelden er voor noodkinderopvang? Op deze pagina leest u waar u terecht kunt voor meer informatie.

 

Zorg (Wmo) voor inwoners

Heeft u zorg of ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Zorgaanbieders zorgen ervoor dat de ondersteuning die u krijgt zoveel mogelijk doorgaat. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Deze vragen proberen we zoveel mogelijk te beantwoorden met een veelgestelde vragen- en antwoordenlijst.

Heeft u vragen? Juist in deze tijd staan onze medewerkers en samenwerkingspartners voor u klaar. Met veel vragen kunt u terecht bij Sociaal Werk De Kop. U kunt contact met hen opnemen via telefoonnummer 0521 - 74 50 80 en e-mail info@sociaalwerkdekop.nl Of kijk op de website www.sociaalwerkdekop.nl

Zorgaanbieders Wmo

Levert u zorg of ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? En heeft u vragen over wat de maatregelen tegen het coronavirus betekenen voor u als zorgaanbieder? Op de pagina informatie voor zorgaanbieders Wmo vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager zorg via de mail inkoopwmo@steenwijkerland.nl of telefoonnummer 14 0521.

Zorgaanbieders jeugd

Zorgaanbieders jeugd kunnen voor informatie over de maatregelen tegen het coronavirus terecht op de website van het Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland www.rsj-ijsselland.nl/coronavirus

Informatie voor mantelzorgers

Heeft u als mantelzorger de zorg voor een langdurig zieke partner, ouder, kind of vriend? En heeft u vragen over wat de maatregelen tegen het coronavirus voor u betekenen? U kunt hiervoor terecht bij Sociaal Werk De Kop, telefoonnummer 0521 - 74 50 80, e-mail info@sociaalwerkdekop.nl
Ook kunt u contact opnemen met MantelzorgNL. Dit kan via telefoonnummer 030 - 760 60 55 of e-mail mantelzorglijn@mantelzorg.nl Op de website van MantelzorgNL vindt u ook een veelgestelde vragen- en antwoordenlijst over mantelzorg.

Informatie voor ouders

Deze tijd is niet makkelijk voor gezinnen. Misschien werkt u vanuit huis. Misschien heeft u door de coronacrisis minder of geen werk. Of heeft u zorgen over de gezondheid van uw familie of vrienden. Dan is het goed om te weten dat er hulp beschikbaar is. Op de pagina informatie voor ouders leest u wat u kunt doen.

Met veel vragen kunt u terecht bij Sociaal Werk De Kop. Meer informatie vindt u ook in de folder voor ouders met kinderen (pdf, 371 KB) van Sociaal Werk De Kop.

Meer informatie

Meer informatie over de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus en allerlei vormen van zorg vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Zie ook

Informatie voor ondernemers