Kunst en cultuur

Op deze pagina vindt u informatie over maatregelen en regelingen voor de culturele sector.

 

Nieuws kunst en cultuur

De coronaregels van het kabinet hebben gevolgen voor veel activiteiten. Zingen, dansen, toneelspelen en muziek maken is nu anders. Een volledig overzicht van de maatregelen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Nieuwsbrieven

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis voor de culturele sector in onze gemeente? Via de nieuwsbrief kunst en cultuur geven we u regelmatig een update hierover.
Wilt u deze nieuwsbrief via de mail ontvangen? Meld u dan aan via kunstencultuur@steenwijkerland.nl 

Nieuwsbrief kunst en cultuur januari 2022 (pdf, 445 KB)
Nieuwsbrief kunst en cultuur december 2021 (pdf, 467 KB)
Nieuwsbrief kunst en cultuur november 2021 (pdf, 674 KB)
 

Verstrekte subsidies in coronatijd

De maatregelen om de uitbraak van het coronavirus te controleren, raken ook activiteiten en evenementen. Sommige kunnen hierdoor niet doorgaan. Het kan zijn dat u al wel subsidie van ons heeft gekregen om een activiteit of evenement te organiseren. Misschien heeft u er ook zelf voor gekozen om een evenement of activiteit niet door te laten gaan, bijvoorbeeld omdat u niet of niet voldoende aan de richtlijnen van het RIVM kunt voldoen. Daar hebben we begrip voor. Daarom gaan we soepel om met de afhandeling van verstrekte subsidies. Wel moet u het ons – op basis van de Algemene subsidieverordening – laten weten als uw evenement of activiteit niet doorgaat of in aangepaste vorm. Lees meer hierover.


Culturele instellingen

Voor meer informatie en de gevolgen van de coronacrisis voor de grote culturele instellingen zoals de Meenthe, Scala en de bibliotheek, zie www.demeenthe.nl, www.scala.nl en www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl
 

Muziekverenigingen en zangkoren

Zingen kan een bron van besmettingen zijn, ook als mensen de coronamaatregelen goed in acht nemen. Dat betekent dat het wordt afgeraden om te zingen in koren of om met meerdere mensen naar zangles te gaan. Uitzondering daarop zijn kinderen tot en met 12 jaar en professionele zangkoren. U mag ook zingen in de kerk. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid. De richtlijnen van het RIVM zijn overgenomen in de protocollen van de sector.
 

Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA)

LKCA informeert de overheid over cultuureducatie en amateurkunst. Meer informatie vindt u op www.lkca.nl
 

Kunsten ‘92

Kunsten ’92 informeert het Rijk en behartigt de belangen van de cultuursector. Kijk op www.kunsten92.nl voor meer informatie.
 

De Boekmanstichting

De Boekmanstichting onderzoekt de impact van de coronacrisis op de culturele sector. Meer informatie hierover vindt u op www.boekman.nl

 

Coronavirus: Overzicht kunst en cultuur vanaf 26 januari 2022

Kunst en cultuur - Rijksoverheid
Klik op de afbeelding om deze te downloaden.