Sport

Wat mag nu wel en niet? Welke regelingen zijn er? Lees meer over de gevolgen van de coronacrisis voor het sporten en bewegen in onze gemeente.


Spelregels voor sport in het kort

Vanaf 15 december 2020 gelden er aangescherpte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Dit heeft ook gevolgen voor de sport:

  • In een binnenruimte is sporten niet toegestaan.
  • Buiten mogen volwassenen met maximaal met 2 personen sporten; zij moeten onderling wel 1,5 meter afstand houden.
  • Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Mensen tot en met 26 jaar mogen vanaf 3 maart met meer dan twee personen samen buiten sporten op sportaccommodaties. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club. Voorheen was dit alleen mogelijk voor jongeren tot en met 17 jaar. 

Daarnaast blijven kleedkamers, douches en kantines gesloten en zijn wedstrijden en publiek bij trainingen niet toegestaan. Voor topsporters en topsportcompetities gelden uitzonderingen.

Op de website van de Rijksoverheid en de website van de veiligheidsregio IJsselland vindt u een volledig overzicht van alle maatregelen en antwoord op veelgestelde vragen. Het aangepaste landelijk Protocol Verantwoord Sporten vindt u op de website van NOC*NSF.
 

Vragen? Of ondersteuning nodig?

Heeft u vragen over de maatregelen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan door een e-mail te sturen naar maatschappelijk@steenwijkerland.nl of te bellen met 14 0521.

Heeft u vragen op het gebied van verenigingsondersteuning? Bijvoorbeeld over ledenbehoud, omgaan met abonnementen of het Jeugdfonds Sport? Dan kunt u terecht bij de buurtwerkers sport van Sociaal Werk De Kop:
Karin Rijkelijkhuizen: k.rijkelijkhuizen@sociaalwerkdekop.nl
Sandra Lampe: s.lampe@sociaalwerkdekop.nl
Harmen Woudenberg: h.woudenberg@sociaalwerkdekop.nl


Wilt u op de hoogte blijven?

Via de nieuwsbrief sport geven we regelmatig een nieuwe update van de laatste ontwikkelingen. Wilt u deze nieuwsbrief via de mail ontvangen? Meld u dan aan.

Laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief sport december 2020 'Met vertrouwen naar het nieuwe jaar!'


Landelijke financiële regelingen sportverenigingen

Er zijn verschillende overheidsregelingen beschikbaar die sportverenigingen steun kunnen bieden om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. Op de website van NOC*NSF zijn deze regelingen op een rij gezet. Inmiddels is bekend dat er op dit moment gewerkt aan een aanvullend pakket, specifiek bedoeld voor de sportsector. Zodra er meer bekend is over de uitwerking van deze regeling komen we er bij u op terug.
 

Voorlichtingsposters en informatieborden voor sportaccommodaties

Om sportverenigingen en -aanbieders te helpen zijn er op basis van het sportprotocol communicatiepakketten ontwikkeld met voorlichtingsmaterialen om weer veilig samen te sporten. Het ene pakket bevat posters met richtlijnen voor sportaccommodaties en het andere pakket posters met richtlijnen voor de sportkantine of het clubhuis. U kunt de communicatiepakketten downloaden via de website van NOC*NSF.
 

Nieuws en meer informatie

Nieuwsberichten

Keuze uit meer dan 60 sportieve aanbiedingen via Sjors Sportief!
Primeur voor OBS de Beatrixschool met in kaart brengen van beweegniveau
Sportsubsidies aanvragen
Vitaliteitsfonds
Aankondiging verlenging TASO en TVS regelingen


Checklisten

De coronacrisis heeft veel gevolgen voor sportverenigingen. Maar waar moet u als club dan aan denken?
NOC*NSF heeft hiervoor verschillende checklisten gemaakt:

Vragen en antwoorden