Sport

Wat mag nu wel en niet? Welke regelingen zijn er? Lees meer over de gevolgen van de coronacrisis voor het sporten en bewegen in onze gemeente.

De informatie op deze pagina wordt nog aangepast naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet van 25 januari 2022.

Informatie over de coronamaatregelen vindt u op de website van de RijksoverheidNOC*NSF en op de website van uw eigen sportbond.

Heeft u vragen of wilt u dat we met u meedenken over de uitvoering van de maatregelen? Stuur dan een e-mail naar maatschappelijk@steenwijkerland.nl

 

Financiële regelingen

Er zijn verschillende overheidsregelingen beschikbaar die sportverenigingen steun kunnen bieden om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. Op de website van NOC*NSF zijn deze regelingen op een rij gezet.

Op dit moment werkt het kabinet aan het opnieuw inrichten van een aantal financiële compensatieregelingen. De volgende regelingen zijn aangekondigd:

  • Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties COVID-19 (TVS)
  • Specifieke Uitkering IJsbanen en Zwembaden (SPUK IJZ0)
  • Tegemoetkoming Amateur Sportorganisaties COVID-19 (TASO)

De verwachting is dat de regelingen begin 2022 ingaan. Ze zullen kort daarvoor officieel gepubliceerd worden. De Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zal weer de uitvoeringsorganisatie zijn. Zodra er meer bekend is, communiceren we hierover via de nieuwsbrief sport en onze website. 
 

Coronacheck scanner

Met de coronacheck scanner kan eenvoudig het toegangsbewijs gecontroleerd worden. Meer informatie hierover is te vinden op: coronacheck.nl/nl/scanner
 

Vragen? Of ondersteuning nodig?

Heeft u vragen of wilt u dat we met u meedenken over de uitvoering van de maatregelen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan door een e-mail te sturen naar maatschappelijk@steenwijkerland.nl of te bellen met 14 0521.

Heeft u vragen op het gebied van verenigingsondersteuning? Bijvoorbeeld over ledenbehoud, omgaan met abonnementen of het Jeugdfonds Sport? Dan kunt u terecht bij de buurtwerkers sport van Sociaal Werk De Kop:

Voorlichtingsposters en informatieborden voor sportaccommodaties

Om sportverenigingen en -aanbieders te helpen zijn er op basis van het sportprotocol communicatiepakketten ontwikkeld met voorlichtingsmaterialen om weer veilig samen te sporten. Het ene pakket bevat posters met richtlijnen voor sportaccommodaties en het andere pakket posters met richtlijnen voor de sportkantine of het clubhuis. U kunt de communicatiepakketten downloaden via de website van NOC*NSF.

Nieuws en meer informatie

Via de nieuwsbrief sport geven we regelmatig een nieuwe update van de laatste ontwikkelingen. Wilt u deze nieuwsbrief via de mail ontvangen? Meld u dan aan via sport@steenwijkerland.nl

Nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief sport januari 2022 (pdf, 520 KB)
Nieuwsbrief sport december 2021 (pdf, 258 KB)
Neuwsbrief sport oktober 2021 (pdf, 330 KB)
Nieuwsbrief buitensport juli 2021 (pdf, 111 KB)

Vragen en antwoorden