Sport

Wat mag nu wel en niet? Welke regelingen zijn er? Lees meer over de gevolgen van de coronacrisis voor het sporten en bewegen in onze gemeente.

Spelregels voor sport in het kort

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er maatregelen voor sport:

  • Maximaal 4 personen mogen met elkaar sporten (binnen en buiten). Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Meerdere groepjes en groepslessen naast elkaar is mogelijk, zolang zij onderling niet mengen.
  • Voor binnensporten (en groepslessen) geldt een maximum van 4 personen (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht. Bij zwembaden zijn de kleedkamers open.

Op de website van de Rijksoverheid en de website van de veiligheidsregio IJsselland vindt u een volledig overzicht van alle maatregelen en antwoord op veelgestelde vragen. Het aangepaste landelijk Protocol Verantwoord Sporten vindt u op de website van NOC*NSF.

Vragen? Of ondersteuning nodig?

Heeft u vragen over de maatregelen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan door een e-mail te sturen naar maatschappelijk@steenwijkerland.nl of te bellen met 14 0521.

Heeft u vragen op het gebied van verenigingsondersteuning? Bijvoorbeeld over ledenbehoud, omgaan met abonnementen of het Jeugdfonds Sport? Dan kunt u terecht bij de buurtwerkers sport van Sociaal Werk De Kop:
Karin Rijkelijkhuizen: k.rijkelijkhuizen@sociaalwerkdekop.nl
Sandra Lampe: s.lampe@sociaalwerkdekop.nl
Harmen Woudenberg: h.woudenberg@sociaalwerkdekop.nl


Wilt u op de hoogte blijven?

Via de nieuwsbrief sport geven we regelmatig een nieuwe update van de laatste ontwikkelingen. Wilt u deze nieuwsbrief via de mail ontvangen? Meld u dan aan.

Laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief sport november 2020 'Nieuwe maatregelen op sportgebied'


Landelijke financiële regelingen sportverenigingen

Er zijn verschillende overheidsregelingen beschikbaar die sportverenigingen steun kunnen bieden om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. Op de website van NOC*NSF zijn deze regelingen op een rij gezet. Inmiddels is bekend dat er op dit moment gewerkt aan een aanvullend pakket, specifiek bedoeld voor de sportsector. Zodra er meer bekend is over de uitwerking van deze regeling komen we er bij u op terug.
 

Voorlichtingsposters en informatieborden voor sportaccommodaties

Om sportverenigingen en -aanbieders te helpen zijn er op basis van het sportprotocol communicatiepakketten ontwikkeld met voorlichtingsmaterialen om weer veilig samen te sporten. Het ene pakket bevat posters met richtlijnen voor sportaccommodaties en het andere pakket posters met richtlijnen voor de sportkantine of het clubhuis. U kunt de communicatiepakketten downloaden via de website van NOC*NSF.
 

Nieuws en meer informatie

Nieuwsberichten

Vitaliteitsfonds
Aankondiging verlenging TASO en TVS regelingen
Sjors Sportief en Creatief: meld u aan voor 1 december!
Nieuw: de clubkadercoach
Tegemoetkoming huur amateursportorganisaties
Digitaal coronaspreekuur
TASO-regeling voor amateursportorganisaties (zoals sportverenigingen)
 

Checklisten

De coronacrisis heeft veel gevolgen voor sportverenigingen. Maar waar moet u als club dan aan denken?
NOC*NSF heeft hiervoor verschillende checklisten gemaakt:

Vragen en antwoorden