Sport

Wat mag nu wel en niet? Welke regelingen zijn er? Lees meer over de gevolgen van de coronacrisis voor het sporten en bewegen in onze gemeente.

Corona en sport

Iedereen mag weer binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. En onder voorwaarden is ook publiek bij die wedstrijden toegestaan. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid. Het aangepaste landelijk Protocol Verantwoord Sporten vindt u op de website van NOC*NSF.
 

Vragen? Of ondersteuning nodig?

Heeft u vragen over de maatregelen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan door een e-mail te sturen naar maatschappelijk@steenwijkerland.nl of te bellen met 14 0521.

Heeft u vragen op het gebied van verenigingsondersteuning? Bijvoorbeeld over ledenbehoud, omgaan met abonnementen of het Jeugdfonds Sport? Dan kunt u terecht bij de buurtwerkers sport van Sociaal Werk De Kop:
Karin Rijkelijkhuizen: k.rijkelijkhuizen@sociaalwerkdekop.nl
Sandra Lampe: s.lampe@sociaalwerkdekop.nl
Harmen Woudenberg: h.woudenberg@sociaalwerkdekop.nl


Landelijke financiële regelingen sportverenigingen

Er zijn verschillende overheidsregelingen beschikbaar die sportverenigingen steun kunnen bieden om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. Op de website van NOC*NSF zijn deze regelingen op een rij gezet.
 

Voorlichtingsposters en informatieborden voor sportaccommodaties

Om sportverenigingen en -aanbieders te helpen zijn er op basis van het sportprotocol communicatiepakketten ontwikkeld met voorlichtingsmaterialen om weer veilig samen te sporten. Het ene pakket bevat posters met richtlijnen voor sportaccommodaties en het andere pakket posters met richtlijnen voor de sportkantine of het clubhuis. U kunt de communicatiepakketten downloaden via de website van NOC*NSF.
 

Nieuws en meer informatie

Via de nieuwsbrief sport geven we regelmatig een nieuwe update van de laatste ontwikkelingen. Wilt u deze nieuwsbrief via de mail ontvangen? Meld u dan aan via sport@steenwijkerland.nl

Nieuwsbrieven:

Neuwsbrief sport oktober 2021 (pdf, 330 KB)
Nieuwsbrief buitensport juli 2021 (pdf, 111 KB)
Nieuwsbrief sport mei 2021 (pdf, 568 KB)

Vragen en antwoorden