Binnen- en buitenzwembaden in Steenwijkerland mogen weer open!

Vanaf 11 mei kunnen binnen- en buitenzwembaden weer open. En dat geldt ook voor de zwembaden op campings en recreatieparken. Omdat voorzichtigheid nog steeds geboden is, gelden er wel een aantal voorwaarden als de zwembaden weer opengaan.

De zwembadbranche heeft hiervoor het protocol Verantwoord Zwemmen opgesteld. Daarnaast is er een bijbehorende richtlijn voor beheerders van zwembaden.

Goed om te weten

Zwemgelegenheden in sauna’s mogen nog niet open. Ook mag er nog geen gebruik worden gemaakt van de gemeenschappelijke was- en douchevoorzieningen. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden. Ook die blijven voorlopig gesloten. De zwembaden zijn er in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor dat de richtlijnen van het Rijk en het RIVM worden opgevolgd.

Een plan van aanpak

Als de zwembaden opengaan, moeten zij hiervoor een plan van aanpak maken en naar de gemeente opsturen. In het plan van aanpak geven zij aan hoe zij invulling geven aan het protocol Verantwoord Zwemmen en de richtlijn Veilig zwemmen in coronatijd.

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust. We zijn als noodloket voor maatschappelijke organisaties telefonisch bereikbaar via het nummer 14 0521 of per e-mail naar maatschappelijk@steenwijkerland.nl