Informatie voor ondernemers

Bent u als ondernemer getroffen door overheidsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus? Op deze pagina leest u welke regelingen er zijn en waar u terecht kunt voor meer informatie.


Noodloket voor ondernemers Steenwijkerland

Bent u als ondernemer getroffen door de gevolgen van het coronavirus? U kunt met uw vragen terecht bij het noodloket voor ondernemers. Dit kan per e-mail via ondernemen@steenwijkerland.nl en telefonisch via het nummer 14 0521.
 

Regelingen voor ondernemers

De overheid heeft regelingen voor ondernemers die zijn getroffen door het coronavirus.

De volgende regelingen kunt u bij de gemeente aanvragen:

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u vanwege het coronavirus geen of weinig inkomsten? Heeft u daardoor een inkomen onder het sociaal minimum? Dan kunt u een beroep doen op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Met deze regeling worden uw inkomsten aangevuld tot bijstandsniveau. Deze aanvulling hoeft u niet terug te betalen. Ook kan een bedrijfskrediet (lening) verstrekt worden van maximaal € 10.157. Deze lening kunt u gebruiken voor de vaste lasten van uw onderneming. Het bedrag dat u leent, moet u terugbetalen. U kunt de tijdelijke regeling aanvragen voor de periode van 1 maart 2020 tot 1 juni 2020. Meer informatie.

Uitstel betaling gemeentelijke belastingen

Bent u ondernemer in Steenwijkerland en getroffen door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen? Dan krijgt u tot 1 september 2020 uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen. Het aanslagbiljet wordt eind maart verstuurd. Als u de aanslag heeft ontvangen, dan kunt u online uitstel van betaling aanvragen.
Een aanpassing is er ook als het gaat om toeristenbelasting. Deze belasting wordt pas na de zomer geïnd.
 

Nieuws en meer informatie

Nieuwsberichten van Steenwijkerland rondom het coronavirus kunt u vinden op de pagina Coronavirus / Gemeente.

Ondernemers kunnen op de website van de RVO (Rijksdienst voor ondernemers) informatie vinden speciaal voor ondernemers.  

Meer informatie uit de regio:

Meer informatie van brancheorganisaties:

Meer informatie van landelijke organisaties: