Nieuws en informatie voor ondernemers

Op deze pagina leest u het nieuws uit de regio en informatie van brancheorganisaties en landelijke organisaties.


Ondernemers kunnen op de website van de RVO (Rijksdienst voor ondernemers) informatie vinden speciaal voor ondernemers.

 

Informatie uit de regio

Veiligheidsregio IJsselland

Vragen en antwoorden over coronavirus

Op de website van Veiligheidsregio IJsselland leest u de vragen en antwoorden over de maatregelen in regio IJsselland.

Business Club Steenwijkerland (BCS)

Collegiaal uitlenen van personeel en delen van kennis

Het collegiaal uitlenen van personeel zorgt direct voor financiële verlichting. Daarnaast is het voor een ondernemer ook een hele zorg minder als zijn werknemers tijdelijk ergens anders ‘ goed terechtkomen’. Daarnaast is in onze ondernemersnetwerken veel kennis aanwezig, die bij de ondernemers die het hard nodig hebben niet direct voor handen is. Wij willen deze kennis(sen) met elkaar in verbinding brengen, zodat ondernemers perspectief geboden kan worden. Kijk hiervoor op de gezamenlijke pagina sameninnood.nl

Marketing Oost

Coördinatiepunt Corona. Er zijn veel vragen die leven bij ondernemers en instellingen. Daarom heeft de Taskforce Gastvrij Overijssel het coördinatiepunt corona opgericht. Op www.marketingoost.nl/nl/veelgestelde-vragen vindt u informatie over regelingen en maatregelen van overheden, economische en politieke updates en u kunt contact opnemen met hun helpdesk. 

Steenwijkerland heeft aansluiting gezocht bij de Taskforce VrijeTijdsEconomie (taskforce VTE). Hierin werkt de provincie Overijssel samen met Gastvrij Overijssel, MarketingOost en gemeenten aan een hersteloffensief voor de toeristische en recreatieve sector. Kijk voor meer informatie op www.marketingoost.nl

Regio Zwolle

Regio Zwolle wijst ondernemers de weg in landelijke, regionale en lokale hulpvoorzieningen. Regio Zwolle Brigade is mede door ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland Regio Zwolle opgezet om ondernemers te helpen.

Kennispoort Regio Zwolle

Het team van Kennispoort Regio Zwolle staat klaar voor ondernemers om kosteloos te klankborden en ondersteuning te bieden tijdens de coronacrisis. Bent u op zoek naar iemand waarmee je kunt sparren of overleggen? De adviseurs zijn bereikbaar via 038 202 2020. Of stuur hen een e-mail met uw vraag naar info@kennispoortregiozwolle.nl.

Provincie Overijssel

Op de website van de provincie Overijssel vindt u informatie voor ondernemers over het coronavirus.

Ondernemersklankbord

Het Ondernemersklankbord (OKB) geeft (tijdelijk) gratis advies aan ondernemers. De adviseurs zijn oud-ondernemers met veel kennis en jarenlange ervaring die u vrijwillig bijstaan in een klankbordtraject.

 

Informatie van brancheorganisaties

HISWA-RECRON

Informatie over de maatregelen rondom het coronavirus vindt u op de website van HiSWA-RECRON.

Koninklijke Horeca Nederland

Informatie over het coronavirus vindt u op de website van Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

INretail

Bent u een non-food retailer en wilt u weten wat de maatregelen rondom het coronavirus betekenen voor uw winkel? Op de website van INretail vindt u meer informatie.

Techniek Nederland

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis voor installateurs en technisch retailers? Techniek Nederland informeert u hierover.

Bouwend Nederland

Veelgestelde vragen en praktische informatie over het werken tijdens de coronacrisis voor bouw- en infrabedrijven staat op de website van Bouwend Nederland.

Koninklijke Metaalunie

Heeft u een midden- of kleinbedrijf (MKB) in de metaal en heeft u vragen over wat de maatregelen tegen het coronavirus betekenen voor uw bedrijf? Kijk dan op de website van Koninklijke Metaalunie

 

Informatie van landelijke organisaties

Kamer van Koophandel (KVK)

KVK Coronaloket

Voor al uw ondernemersvragen kunt u terecht bij het KVK Coronaloket U kunt het loket bereiken op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0800 - 2117.

KVK Corona Regelingencheck

Controleer via de KVK Corona Regelingencheck zelf eenvoudig voor welke regelingen u in aanmerking komt.

KVK Zwaar weer routewijzer

Zijn de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB) en andere regelingen uit het steunpakket voor u niet meer voldoende om het vol te houden en is uw bedrijf in zwaar weer beland? KVK biedt u een helpende hand in de vorm van advies. Via de KVK Zwaar weer routewijzer ontdekt u welke stappen u kunt zetten om een oplossing voor uw financiële problemen te vinden.

MKB-Nederland en VNO-NCW

Coronacalculator

Bereken via de coronacalculator hoe corona-regelingen uw onderneming kunnen helpen. De tool is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland.

Protocollen voor branches/sectoren

In het infoblad van MKB-Nederland en VNO-NCW vindt u informatie over protocollen die branches/sectoren kunnen of moeten opstellen. Protocollen geven richting aan het veilig werken in bedrijven tijdens deze coronatijd.
Op www.mijncoronaprotocol.nl kunt u bekijken welke protocollen voor uw bedrijf van toepassing zijn.

Informatie over coronavirus

Op de website van MKB-Nederland vindt u informatie over het coronavirus.

Rijksoverheid - Ondernemen en werken in coronatijd

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de gevolgen voor ondernemers en werkgevers en werknemers door de uitbraak van het coronavirus. 

Zie ook:

NLWerktDoor

NLWerktDoor wil bedrijven helpen door vraag en aanbod te verbinden op het gebied van personeel, diensten en materieel. En ook om nieuwe business-to-business-kansen te benutten. Samen innovatieve oplossingen bedenken, als bedrijven en in sectoren, om te kunnen blijven ondernemen.

 

Zie ook