Nieuws en informatie voor ondernemers

Op deze pagina leest u het nieuws uit de regio en informatie van brancheorganisaties en landelijke organisaties.


Nieuwsberichten van Steenwijkerland rondom het coronavirus kunt u vinden op de pagina Coronavirus / Gemeente.

Ondernemers kunnen op de website van de RVO (Rijksdienst voor ondernemers) informatie vinden speciaal voor ondernemers.
 

Informatie uit de regio

Veiligheidsregio IJsselland

Noodverordening

In onze regio geldt de noodverordening van de Veiligheidsregio IJsselland. De noodverordening kunt u vinden op www.vrijsselland.nl/coronavirus

Vragen en antwoorden over coronavirus

Op de website van Veiligheidsregio IJsselland leest u de vragen en antwoorden over de maatregelen in regio IJsselland.

Heeft u een vraag over de coronamaatregelen en staat het antwoord niet op de site van de Veiligheidsregio IJsselland? Kijk op de website van Rijksoverheid  of bel met het regionale informatienummer 088-119 77 77 (bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 16.00 uur). 

Business Club Steenwijkerland (BCS)

Collegiaal uitlenen van personeel

BCS probeert vraag en aanbod bij het collegiaal uitlenen van personeel aan elkaar te koppelen. Ook studenten die aan de slag willen kunnen zich aanmelden.

Lokale initiatieven uitgelicht

BCS heeft een aantal lokale initiatieven uitgelicht.

Weekjournaal BCS

4e editie BCS journaal

3e editie BCS journaal

2e editie BCS journaal

1e editie BCS journaal

Marketing Oost

Steenwijkerland heeft aansluiting gezocht bij de Taskforce VrijeTijdsEconomie (taskforce VTE). Hierin werkt de provincie Overijssel samen met Gastvrij Overijssel, MarketingOost en gemeenten aan een hersteloffensief voor de toeristische en recreatieve sector. Kijk voor meer informatie op www.marketingoost.nl

Regio Zwolle

Regio Zwolle wijst ondernemers de weg in landelijke, regionale en lokale hulpvoorzieningen. Regio Zwolle Brigade is mede door ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland Regio Zwolle opgezet om ondernemers te helpen. Daarnaast willen Regio Zwolle, VNO-NCW, MKB Regio Zwolle, EBRZ en de 22 gemeenten in de regio inzicht krijgen in de actuele impact van de coronacrisis op ondernemingen. Zij hebben daarom een vragenlijst voor ondernemers opgesteld: www.right.nl/coronamonitor

Kennispoort Regio Zwolle

Het team van Kennispoort Regio Zwolle staat klaar voor ondernemers om kosteloos te klankborden en ondersteuning te bieden tijdens de coronacrisis. De adviseurs van Kennispoort zitten iedere werkdag van 10.00 tot 11.00 uur voor ondernemers klaar. Heeft u vragen of hulp nodig? Maak gebruik van het gratis online spreekuur.

Provincie Overijssel

Op de website van de provincie Overijssel vindt u informatie voor ondernemers over het coronavirus.

Ondernemers kunnen bij de provincie Overijssel subsidie aanvragen voor hulp bij het opstellen van een aanvraag voor één van de volgende steunmaatregelen of verruimde maatregelen van het Rijk: BMKB-C, GO-C, COL of KKC.

Ondernemersklankbord

Het Ondernemersklankbord (OKB) geeft (tijdelijk) gratis advies aan ondernemers.

 

Informatie van brancheorganisaties

HISWA-RECRON

Informatie over de maatregelen rondom het coronavirus vindt u op de website van HiSWA-RECRON. Leden van HISWA-RECRON kunnen ook contact opnemen met de helpdesk.

Koninklijke Horeca Nederland

Informatie over het coronavirus vindt u op de website van Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

LTO Noord

LTO Noord heeft een dossier gemaakt met informatie rondom de coronacrisis. Lees meer hierover op de website van LTO Noord

INretail

Bent u een non-food retailer en wilt u weten wat de maatregelen rondom het coronavirus betekenen voor uw winkel? Op de website van INretail vindt u meer informatie.

Techniek Nederland

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis voor installateurs en technisch retailers? Techniek Nederland informeert u hierover.

Bouwend Nederland

Veelgestelde vragen en praktische informatie over het werken tijdens de coronacrisis voor bouw- en infrabedrijven staat op de website van Bouwend Nederland.

Koninklijke Metaalunie

Heeft u een midden- of kleinbedrijf (MKB) in de metaal en heeft u vragen over wat de maatregelen tegen het coronavirus betekenen voor uw bedrijf? Kijk dan op de website van Koninklijke Metaalunie

 

Informatie van landelijke organisaties

Kamer van Koophandel (KVK)

KVK Coronaloket

Voor al uw ondernemersvragen kunt u terecht bij het KVK Coronaloket U kunt het loket bereiken op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0800 - 2117.

KVK Corona Regelingencheck

Controleer via de KVK Corona Regelingencheck zelf eenvoudig voor welke regelingen u in aanmerking komt.

MKB-Nederland en VNO-NCW

Coronacalculator

Bereken via de coronacalculator hoe corona-regelingen uw onderneming kunnen helpen. De tool is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland.

Protocollen voor branches/sectoren

In het infoblad van MKB-Nederland en VNO-NCW vindt u informatie over protocollen die branches/sectoren kunnen of moeten opstellen. Protocollen geven richting aan het veilig werken in bedrijven tijdens deze coronatijd.
Op www.mijncoronaprotocol.nl kunt u bekijken welke protocollen voor uw bedrijf van toepassing zijn.

Informatie over coronavirus

Op de website van MKB-Nederland vindt u informatie over het coronavirus.

Rijksoverheid - informatie voor werkgevers

Antwoorden op veelgestelde vragen over coronavirus voor werkgevers vindt u op de website van de Rijksoverheid.

NLWerktDoor

NLWerktDoor wil bedrijven helpen door vraag en aanbod te verbinden op het gebied van personeel, diensten en materieel. En ook om nieuwe business-to-business-kansen te benutten. Samen innovatieve oplossingen bedenken, als bedrijven en in sectoren, om te kunnen blijven ondernemen.

 

Zie ook


Klik op de infographic om deze te downloaden (pdf, 560 KB).