Rijksoverheid

Het kabinet heeft maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze staan op de website van de Rijksoverheid.

Zie: www.rijksoverheid.nl/coronavirus
 

Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

Basisregels die voor iedereen gelden

Regels voor binnen en buiten

Aanvullende maatregelen

Afstand houden

Thuisquarantaine

Thuisblijven (in thuisquarantaine) bij aankomst in Nederland

Regionale maatregelen

Dashboard coronavirus

Routekaart coronamaatregelen

Coronawet en -regelingen

Plannen kabinet voor corona


Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus vindt u informatie en antwoorden op de meestgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Bel dan het landelijke publieksnummer 0800 - 13 51.
 

Mondkapje verplicht vanaf 1 december

Vanaf 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in publieke binnenruimten. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl/mondkapjes

Mondkapjesplicht - Rijksoverheid
 

Wat kunt u zelf doen om verspreiding te voorkomen?

  • Was uw handen regelmatig met water en zeep.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Schud geen handen
     

De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf 10 oktober iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor u klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. 

Meer weten? 

Op www.coronamelder.nl vindt u alles wat u wilt weten over de app. Bijvoorbeeld dat het downloaden van CoronaMelder altijd vrijwillig is en dat de app niet om uw persoonsgegevens vraagt. De app weet dus niet uw naam, niet uw e-mailadres en niet uw telefoonnummer. Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie u bent of waar u bent. Downloadt u de CoronaMelder om te voorkomen dat u onbewust anderen besmet? 

Afbeelding CoronaMelder - Rijksoverheid
 

Landelijke actie ‘Aandacht voor elkaar’

De coronacrisis raakt ons allemaal. We kunnen niet meer gewoon werken, niet zomaar afspreken met familie en vrienden, winkelen, sporten of uitgaan. We hebben op een andere manier contact en dat is voor veel mensen moeilijk. Help elkaar in deze tijd en heb geduld met anderen. Want we hebben elkaar nodig om dit vol te houden. Doe mee met #aandachtvoorelkaar en kijk wat u in uw omgeving voor anderen kunt betekenen.
Steun ondernemers, ouderen of juist de jongeren in uw buurt. Steun elkaar. #aandachtvoorelkaar is een nieuwe, landelijke actie die u helpt en inspireert iets voor een ander te doen. Een kaartje, mailtje, even een praatje, of een boodschap doen.

Heeft u ook een goed idee voor #aandachtvoorelkaar? Of wilt u meedoen met een actie in uw buurt of uw verhaal delen om anderen te steunen? Ga naar www.aandachtvoorelkaar.nl en doe mee: deel uw ervaringen en plannen met #aandachtvoorelkaar.

Logo Aandacht RGB Vlak Robijnrood
 

Meer informatie van de Rijksoverheid

Nieuwsarchief

Poster Nederland blijft in lockdown - Rijksoverheid

Klik op de afbeelding om deze te downloaden.

 

Infographic Vaccinatie tegen corona - RIVM en Ministerie van VWS

Klik op de afbeelding om deze te downloaden.