Gratis compost voor inwoners van de gemeente Steenwijkerland op zaterdag 17 maart

De gemeente Steenwijkerland en ROVA nodigen de inwoners van de gemeente Steenwijkerland uit om gratis compost op te halen tijdens de landelijke compostdag op zaterdag 17 maart. Met deze actie worden de inwoners bedankt voor hun inspanning om het gft goed te scheiden! Alleen goed gescheiden gft kan worden gerecycled tot duurzame producten zoals groen gas en compost.

Wanneer en waar?

Op zaterdag 17 maart kunt u tussen 8.30 uur en 16.00 uur compost ophalen op het ROVA milieubrengstation, Karenbrug 3 in Steenwijk.

Let op!

  • Deze actie geldt zolang de voorraad strekt, OP=OP!
  • Maximaal twee zakken compost per voertuig.

U moet zich op de locatie kunnen identificeren als inwoner van de gemeente. Op www.rova.nl/compostdag staat alle informatie over de actie vermeld.

Het begint met afval scheiden!

Veel van ons afval bestaat uit waardevolle grondstoffen. Van glas, oud papier en plastic verpakkingen maken we bijvoorbeeld nieuw glas, nieuw papier en allerlei plastic producten. Ook gft-afval kunnen we recyclen tot nieuwe duurzame producten, zoals groen gas en compost. Maar wàt we ook maken van uw afval, het kan alleen worden gerecycled als u thuis uw afval scheidt; 100% gescheiden = 100% gerecycled!