Cultuuronderwijs

Door cultuuronderwijs ontwikkelen kinderen hun talenten. Ze maken kennis met schoonheid en leren de waarde van kunst te begrijpen. Bijvoorbeeld door een workshop met dans, een voorstelling in het theater of het maken van een video. Belangrijk dus om dat te stimuleren.

Platform Cultuureducatie Steenwijkerland

Het Platform Cultuureducatie is verantwoordelijk voor het cultuuronderwijs voor de scholen voor primair onderwijs. In het platform zitten naast de cultuurcoach culturele en cultuurhistorische instellingen en het onderwijs. Voor meer informatie kunt contact opnemen met José Gaastra, beleidsmedewerker Kunst en Cultuur, telefoonnummer 14 0521.

Cultuurcoach

Marjanne Oost is cultuurcoach van Steenwijkerland. Zij is de spin in het web als het gaat om de 35 Steenwijkerlandse basisscholen, de culturele instellingen en de gemeente. Dit om het cultuuronderwijs in het basisonderwijs verder te ontwikkelen. De cultuurcoach heeft het Cultuurmenu Steenwijkerland gemaakt om het cultuuronderwijs op basisscholen te stimuleren. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 06 - 22 85 52 88 of via e-mail cultuurcoachsteenwijkerland@accrete.nl