Nieuws

Wilt u meer weten over bijvoorbeeld Hildo Krop of Open Monumentendag? Op deze pagina leest u hier meer over.

Open Monumentendag

Elk jaar in het gehele (dus inclusief zaterdag) tweede weekend van september openen tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten hun deuren voor publiek. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

Hildo Kropjaar

Op 20 augustus 2020 is het vijftig jaar geleden dat kunstenaar Hildo Krop is overleden. Hildo Krop is geboren en getogen in Steenwijk, en later kreeg hij de eretitel stadsbeeldhouwer van Amsterdam. Het Amrath hotel (voormalig Scheepvaarthuis in Amsterdam), het Stedelijk Museum Amsterdam, museum ’t Schip in Amsterdam en het Hildo Krop-museum in Steenwijk hebben het jaar 2020 uitgeroepen tot het jaar van Hildo Krop. Komend jaar organiseren zij tal van activiteiten zoals exposities, lezingen, fietstochten en arrangementen. Houdt u daarvoor zowel de landelijke als lokale media in de gaten. Kijk voor meer informatie ook op www.hildokrop.nl

Onthulling beeld Hildo Krop aan de Woldpoort in Steenwijk

Op 20 augustus 2020 was de 50e sterfdag van Hildo Krop. Hildo Krop is geboren in Steenwijk en is later bekend geworden als stadsbeeldhouwer van Amsterdam. Meer dan 400 gebouwen en bruggen in Amsterdam zijn verfraaid met kunstwerken van deze kunstenaar. In Amsterdam wordt tijdens dit jubileumjaar dan ook veel aandacht besteed aan de werken van Hildo Krop. Ook in Steenwijk zijn er diverse activiteiten. Zo heeft de heer Alfred Lagerweij een boek, samengesteld door zijn moeder mevrouw Lagerweij-Polak, overhandigd aan wethouder Trijn Jongman. In dit boek zijn bijna alle werken van Hildo Krop opgenomen. En op de sterfdag van Krop heeft wethouder Trijn Jongman samen met een kleinzoon van Hildo Krop een beeld onthuld bij het sluisje aan de Woldpoort in Steenwijk. Dit beeld is gemaakt door Hildo Krop.
Van deze onthulling en van het Hildo Krop museum is een film gemaakt:


Of bekijk de video Onthulling beeld Hildo Krop aan de Woldpoort in Steenwijk via YouTube.


Nieuwsbrief kunst en cultuur

Nieuwsbrief kunst en cultuur februari 2021
Nieuwsbrief kunst en cultuur januari 2021
Nieuwsbrief kunst en cultuur december 2020

Wilt u ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur? Meld u dan aan.