Nieuws en nieuwsbrieven

Op deze pagina leest u het nieuws. Via de nieuwsbrief kunst en cultuur geven we regelmatig een update van de laatste ontwikkelingen.

Doet u mee aan de Open Monumentendag?

In Steenwijkerland organiseren we Open Monumentendag op zaterdag 11 september 2021. Daarmee sluiten we aan bij de landelijke Open Monumentendagen die in het tweede weekend van september plaatsvinden. Het thema voor dit jaar is ‘inclusive heritage’. De Nederlandse interpretatie is: Mijn monument is jouw monument. Een thema dat gastvrijheid en toegankelijkheid uitdraagt. Lees meer hierover en laat ons weten of u meedoet.
 

Onthulling beeld Hildo Krop aan de Woldpoort in Steenwijk

Op 20 augustus 2020 was de 50e sterfdag van Hildo Krop. Hildo Krop is geboren in Steenwijk en is later bekend geworden als stadsbeeldhouwer van Amsterdam. Meer dan 400 gebouwen en bruggen in Amsterdam zijn verfraaid met kunstwerken van deze kunstenaar. In Amsterdam wordt tijdens dit jubileumjaar dan ook veel aandacht besteed aan de werken van Hildo Krop. Ook in Steenwijk zijn er diverse activiteiten. Zo heeft de heer Alfred Lagerweij een boek, samengesteld door zijn moeder mevrouw Lagerweij-Polak, overhandigd aan wethouder Trijn Jongman. In dit boek zijn bijna alle werken van Hildo Krop opgenomen. En op de sterfdag van Krop heeft wethouder Trijn Jongman samen met een kleinzoon van Hildo Krop een beeld onthuld bij het sluisje aan de Woldpoort in Steenwijk. Dit beeld is gemaakt door Hildo Krop.
Van deze onthulling en van het Hildo Krop museum is een film gemaakt:


Of bekijk de video Onthulling beeld Hildo Krop aan de Woldpoort in Steenwijk via YouTube.


Nieuwsbrieven kunst en cultuur

Nieuwsbrief kunst en cultuur juni 2021 (pdf, 428 KB)
Nieuwsbrief kunst en cultuur mei 2021 (pdf, 540 KB)
Nieuwsbrief kunst en cultuur april 2021
Nieuwsbrief kunst en cultuur maart 2021

Wilt u deze nieuwsbrief via de mail ontvangen? Meld u dan aan via kunstencultuur@steenwijkerland.nl