Nieuws en nieuwsbrieven

Op deze pagina leest u het nieuws. Via de nieuwsbrief kunst en cultuur geven we regelmatig een update van de laatste ontwikkelingen.

Masterplan voor nieuw museum in Steenwijkerland klaar

Een nieuw, sprankelend en eigentijds museum aan de Markt in Steenwijk. Met de historische Spijkervetstallen als toplocatie waar de Hildo Krop collectie te zien is. Dat is de basis van het masterplan ‘Op weg naar een nieuw museum in Steenwijkerland’ (pdf, 12,9 MB) dat onlangs in opdracht van de gemeente is opgesteld. De ambitieuze plannen moeten Steenwijk én regio een flinke oppepper geven. Het college vraagt de gemeenteraad om het masterplan op 14 december in de Politieke Markt te bespreken. 
 

Onthulling beeld Hildo Krop aan de Woldpoort in Steenwijk

Op 20 augustus 2020 was de 50e sterfdag van Hildo Krop. Hildo Krop is geboren in Steenwijk en is later bekend geworden als stadsbeeldhouwer van Amsterdam. Meer dan 400 gebouwen en bruggen in Amsterdam zijn verfraaid met kunstwerken van deze kunstenaar. In Amsterdam wordt tijdens dit jubileumjaar dan ook veel aandacht besteed aan de werken van Hildo Krop. Ook in Steenwijk zijn er diverse activiteiten. Zo heeft de heer Alfred Lagerweij een boek, samengesteld door zijn moeder mevrouw Lagerweij-Polak, overhandigd aan wethouder Trijn Jongman. In dit boek zijn bijna alle werken van Hildo Krop opgenomen. En op de sterfdag van Krop heeft wethouder Trijn Jongman samen met een kleinzoon van Hildo Krop een beeld onthuld bij het sluisje aan de Woldpoort in Steenwijk. Dit beeld is gemaakt door Hildo Krop.
Van deze onthulling en van het Hildo Krop museum is een film gemaakt:


Of bekijk de video Onthulling beeld Hildo Krop aan de Woldpoort in Steenwijk via YouTube.


Nieuwsbrieven kunst en cultuur

Wilt u deze nieuwsbrief via de mail ontvangen? Meld u dan aan via kunstencultuur@steenwijkerland.nl