Toerisme

 • Toerisme in Steenwijkerland

  De gemeente Steenwijkerland heeft een van de meest bijzondere landschappen van Nederland. Een gebied van 330 km² met water-, riet- en boslandschappen afgewisseld met pittoreske stadjes en dorpen. Maar liefst 105 km² hiervan is Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste en mooiste wetland van Noordwest Europa. In Weerribben-Wieden kunt u varen, fietsen, wandelen, winkelen en nog veel meer!

 • Visie recreatie en toerisme

  31 maart 2020

  De stichting Weerribben-Wieden en de gemeente Steenwijkerland zijn samen bezig met het maken van een visie op recreatie en toerisme voor de komende vijf jaar. Hierin staat hoe we in kunnen spelen op de kansen die toerisme en recreatie bieden voor Steenwijkerland. We hebben hiervoor uw ideeën opgehaald en u kon reageren op de concept visie op hoofdlijnen. De reacties zijn waar mogelijk verwerkt in de uitgeschreven concept visie. U kon tot en met 25 februari reageren. De visie is door de Stichting Weerribben-Wieden vastgesteld en aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders die het stuk na interne vaststelling aanbiedt aan de gemeenteraad.

 • Kamperen buiten een erkend kampeerterrein

 • Bidboek ‘Land van Weerribben en Wieden’

  In het bidboek staan de ambities van het college met betrekking tot de vrijetijdseconomie voor de komende jaren, waar het college uitdagingen ziet liggen en waar het college gezamenlijk met andere overheden en organisaties wil optrekken.