Toerisme

De gemeente Steenwijkerland heeft haar inwoners en toeristen cultureel gezien veel te bieden. Op deze pagina vindt u meer informatie.

 • Koopstromenonderzoek 2015

  pdf, 740kB

  Het koopstromenonderzoek voor de kern Steenwijk wordt elke vijf jaar uitgevoerd. Op die manier kunnen veranderingen in het koopgedrag ook in tijd goed in beeld worden gebracht.

  Inwoners van Steenwijk doen de dagelijkse boodschappen hoofdzakelijk in eigen stad. Dat is een van de conclusies uit het koopstromenonderzoek.
  Andere belangrijke conclusies zijn o.a. de toename van het winkelen op zondag (op de koopzondagen) en de toename van het bezoek aan de markt. De koopavonden doen het in Steenwijk in vergelijking met andere gemeenten in de regio minder goed.

 • Toerisme

  De gemeente Steenwijkerland heeft een van de meest bijzondere landschappen van Nederland. Een gebied van 330 km² met water-, riet- en boslandschappen afgewisseld met pittoreske stadjes en dorpen. Maar liefst 105 km² hiervan is Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste en mooiste wetland van Noordwest Europa.

 • Kamperen buiten een erkend kampeerterrein

 • Parkeren in Steenwijkerland