Nieuws

Blijf op de hoogte van het actuele nieuws en bekijk de nieuwsbrieven.

 • Succesvolle eerste online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’

  15 juni 2020

  Op dinsdag 26 mei organiseerde de gemeente Steenwijkerland samen met DCZ de online bijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ als alternatief voor de eerder geplande bijeenkomsten, die
  vanwege de coronamaatregelen niet door konden gaan. Er waren 100 inschrijvingen en daarmee was het maximum bereikt. Tijdens de bijeenkomst ontvingen de deelnemers onder andere informatie over de mogelijkheden om thuis energie te besparen en over mogelijke subsidies en regelingen. De deelnemers waren erg positief over de bijeenkomst, gemiddeld beoordeelden zij deze met een 8!

 • Online informatiebijeenkomst ‘Energiezuinig en comfortabel wonen’

  27 mei 2020

  Op dinsdag 26 mei organiseerden we een online informatiebijeenkomst waarin deelnemers informatie kregen over:
  - Het energiezuiniger en comfortabeler maken van hun huis
  - Welke oplossingen daarvoor zijn
  - Hoe energiekosten verlaagd kunnen worden
  - Welke subsidies er zijn voor verduurzaming
  - Mooie voorbeelden uit hun omgeving

  De bijeenkomst werd goed gewaardeerd en na afloop konden de deelnemers een gratis energiebespaartas ophalen bij een van onze bouwmarkten.

 • Energiekrant Steenwijkerland

  pdf, 6MB

  We willen de opwarming van de aarde een halt toeroepen door fors minder CO2 uit te stoten. Daarom staan we voor een grote uitdaging die iedereen aangaat, ook in Steenwijkerland. We werken aan de overgang naar een duurzame samenleving. Dit betekent dat we slimmer omgaan met energie en overstappen op schone energiebronnen om in 2050 (zo goed als) CO2-neutraal te zijn. Er zijn al veel mooie initiatieven ontstaan in Steenwijkerland. Meer hierover leest u in de energiekrant.