Blijf op de hoogte van het actuele nieuws en bekijk de nieuwsbrieven.

• Online workshop Energieneutraal Verbouwen

30 oktober 2020

In een energieneutraal huis woont u comfortabel, wekt u energie op en gebruikt u zo weinig mogelijk energie. Zo bent u klaar voor uw duurzame toekomst. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Wij bieden inspiratie en concrete informatie in de online workshop Energieneutraal Verbouwen.

• Dorpshuis Marijenkampen gebruikt eerste duurzaamheidslening

09 oktober 2020

Wethouder Tiny Bijl heeft afgelopen woensdag (7 oktober) een bezoek gebracht aan dorpshuis Marijenkampen en hen een blijk van waardering voor hun duurzaamheidsinvestering overhandigd. Het dorpshuis heeft namelijk zonnepanelen op het dak laten installeren. De aanschaf hiervan is mogelijk gemaakt door de duurzaamheidslening. Dit is een lening die de gemeente Steenwijkerland voor dit soort projecten verstrekt. Het dorpshuis is de eerste die gebruik heeft gemaakt van deze duurzaamheidslening.

• Succesvolle online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’

16 oktober 2020

Op dinsdag 8 september organiseerde de gemeente Steenwijkerland samen met DCZ voor de tweede keer de online bijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ als alternatief voor de eerder geplande bijeenkomsten, die vanwege de coronamaatregelen niet door konden gaan. Er waren ruim 50 inschrijvingen. Tijdens de bijeenkomst ontvingen de deelnemers onder andere informatie over de mogelijkheden om thuis energie te besparen en over mogelijke subsidies en regelingen. De deelnemers waren erg positief over de bijeenkomst, gemiddeld beoordeelden zij deze met een 8,5!

• Online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’

19 augustus 2020

Op dinsdag 8 september 2020 organiseren we een online informatiebijeenkomst waarin u antwoord krijgt op de vraag 'Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?' Dit doen we samen met duurzaamheidscombinatie DCZ. U kunt gewoon thuis kijken op uw computer, tablet of telefoon. Wel zo makkelijk. Wilt u er online bij zijn? Meld u dan aan. Na afloop krijgt u een gratis energiebespaartas.

• Energiekrant Steenwijkerland

pdf, 6MB

We willen de opwarming van de aarde een halt toeroepen door fors minder CO2 uit te stoten. Daarom staan we voor een grote uitdaging die iedereen aangaat, ook in Steenwijkerland. We werken aan de overgang naar een duurzame samenleving. Dit betekent dat we slimmer omgaan met energie en overstappen op schone energiebronnen om in 2050 (zo goed als) CO2-neutraal te zijn. Er zijn al veel mooie initiatieven ontstaan in Steenwijkerland. Meer hierover leest u in de energiekrant.