Nieuws

 • Nieuwe subsidieregeling ‘Inwonersinitiatieven zijn goud waard’ 04 februari 2019

  Steuntje in de rug voor inwoners met goede ideeën

  Inwoners die goede ideeën hebben kunnen vanaf nu een beroep doen op de nieuwe subsidieregeling ‘Inwonersinitiatieven zijn goud waard’. De regeling, waarbij in totaal € 80.000,- te verdelen is, geeft inwoners die een idee hebben voor hun buurt of wijk een financieel steuntje in de rug.

 • Kom maar op met die mooie plannen! 18 januari 2019

  Jij hebt een goed idee om je buurt, wijk, omgeving of dorp of stad leuker te maken. Een plan waardoor mensen bijvoorbeeld zelfstandig kunnen (blijven) leven, gezond gaan bewegen, of waarmee het noaberschap in jouw omgeving groter wordt. Provincie Overijssel kan je op weg helpen om je idee te realiseren, dus kom maar op met die mooie plannen!

 • Ambitiekaarten voor de 5 bestuursprogramma’s 18 januari 2019

  Het college van burgemeester en wethouders heeft vijf verschillende bestuursprogramma’s centraal staan. De namen van de programma’s bent u wellicht al eens tegengekomen: Inwoner op 1, Duurzaam, Werk aan de winkel, Samenredzaam en Mijn Steenwijkerland.

 • Reinigen en inspecteren riolering 18 januari 2019

  In de maanden januari en februari wordt het rioolstelsel in Zuidveen, Onna, op het bedrijventerrein Groot Verlaat en in de wijk Kornputkwartier (Steenwijk) gereinigd en geïnspecteerd. Vervolgens worden met een rijdende camera de leidingen geïnspecteerd.