Nieuws

 • UITNODIGING VOOR PBW'S BOSS-BIJEENKOMST 8 MAART 2018 19.30 UUR pdf, 593kB

  Exclusieve uitnodiging van en voor besturen van plaatselijke belangen en wijkverenigingen.

 • Een goed idee? Doe er iets mee! 18 mei 2017

  Ideeën genoeg! Een kreet die vaak in de kernen en wijken wordt gehoord. Ideeën die de leefbaarheid bevorderen. Bewoners lopen vaak met een idee onder de arm maar waar kun je dan terecht?

 • Rustig oud en nieuw in Vollenhove

  Persbericht Belangenvereniging Vollenhove Stad

  In februari heeft de Belangen Vereniging Vollenove Stad (BVVS) tijdens hun bestuursvergadering gesproken met wijkagent Henk Vruggink. Hij kon meegeven dat politie en gemeente tevreden zijn over het verloop van de keetweek in zijn algemeen. Gemeente breed was er sprake van (in vergelijking met andere jaren) minder vernielingen zodat het schade bedrag aanzienlijk lager was dan voorgaande jaren.

 • Koppengeld en organisatiegeld 2018

  Er zijn financiële middelen beschikbaar om leefbaarheidsinitiatieven in de kernen en wijken te ondersteunen.

 • Locatie fusieschool Wanneperveen 08 februari 2018

  De mogelijke locatie voor Samenlevingsschool de Lisdodde, de nieuwe fusieschool, ten noorden van de sportvelden in Wanneperveen is uit beeld. De school brengt een te grote milieubelasting met zich mee voor het in de nabijheid gelegen Natura 2000 gebied.

 • Inloopbijeenkomst ‘Denk en praat mee over de toekomst van Giethoorn’ op 22 februari 2018 08 februari 2018

  Uitnodiging (voor alle inwoners en ondernemers uit Giethoorn)
  Inloopbijeenkomst op 22 februari 2018
  Thema: ‘Denk en praat mee over de toekomst van Giethoorn’
  Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
  Locatie: Kulturhus de Eendracht in Giethoorn.
  Georganiseerd door Gieters Belang, Giethoorn Onderneemt en de gemeente Steenwijkerland

 • Stembureauleden en tellers gezocht

  Op woensdag 21 maart 2018 kiezen we de leden van de gemeenteraad. Op dezelfde dag wordt ook een raadgevend referendum gehouden. Dit keer zijn er dus twee verkiezingen op één dag. Wij zoeken enthousiaste mensen die willen helpen de verkiezingsdag goed te laten verlopen.

 • Inwoners kunnen meepraten over vervanging openbare verlichting 08 februari 2018

  De komende jaren wordt op veel plekken in de gemeente Steenwijkerland de openbare verlichting vervangen. Dat is nodig, omdat de huidige verlichting is verouderd. Wethouder Douwe Oosterveen: ‘De nieuwe verlichting wordt in ieder geval energiezuinig. Dat staat voor ons als een paal boven water. De ontwikkelingen op het gebied van verlichting staan niet stil. Welke kleur moeten de lampen hebben? En, kunnen we misschien met iets minder verlichting toe? Daarover willen we graag met onze inwoners in gesprek. Daar waar de verlichting moet worden vervangen, organiseren we daarom bewonersbijeenkomsten om het er met elkaar over te hebben.’