Nieuws

 • Steenwijkerland heeft € 80.000,- voor bewonersinitiatieven 15 november 2017

  De gemeente Steenwijkerland zoekt inwoners die willen meedenken over een vernieuwende en creatieve werkwijze om bewonersinitiatieven te ondersteunen. De gemeenteraad stelde onlangs € 80.000,- beschikbaar, bedoeld voor initiatieven die wél voor ondersteuning in aanmerking komen maar dat niet krijgen omdat zij om welke reden dan ook niet op tafel komen. Burgemeester Rob Bats: ‘Bewoners hebben heel veel goede ideeën. Daar zijn we als gemeente erg blij mee. Goede ideeën verdienen ondersteuning vinden we. Vaak wordt de route via onze Plaatselijke Belangen en Wijkorganisaties gevonden, maar soms gebeurt dat niet. En dat is jammer want ook daar zitten mooie initiatieven bij. Samen met inwoners willen we kijken naar een creatieve manier om het geld te verdelen. We zoeken een heldere en laagdrempelige werkwijze. Iedereen die daar ideeën over heeft, kan zich aanmelden.’

 • Een goed idee? Doe er iets mee! 18 mei 2017

  Ideeën genoeg! Een kreet die vaak in de kernen en wijken wordt gehoord. Ideeën die de leefbaarheid bevorderen. Bewoners lopen vaak met een idee onder de arm maar waar kun je dan terecht?

 • Regeling Samen voor Elkaar

  Goed nieuws! De lokale initiatieven regeling ‘Samen voor Elkaar’ is verlengd tot en met 20 december 2017 (17.00 uur).

 • Durf te doen festival

  8 december wordt het ‘Durf te doen festival’ weer georganiseerd. Dit festival is een festival voor, door en over lokaal initiatief. U kunt hier inspiratie opdoen, of de deur uitlopen met een advies-op-maat.

 • Twaalf leefbaarheidsprojecten ingediend voor matrix Dorpsplannen 17 november 2017

  Het college van B&W heeft ingestemd met de financiering van 12 leefbaarheidsinitiatieven die door een aantal Plaatselijk Belangen en Wijkverenigingen (PBW’s) zijn ingediend voor de matrix Dorpsplannen.

 • College doet voorstel voor verbeterde aanvliegroutes Lelystad 06 november 2017

  Naast het geluid dat Steenwijkerland als een van de vijftien gezamenlijke gemeenten en Provincie Overijssel laat horen over de aansluitroutes Lelystad Airport, geeft het College van B&W hierover ook individueel een zienswijze af aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat.