Nieuws

 • Een goed idee? Doe er iets mee! 18 mei 2017

  Ideeën genoeg! Een kreet die vaak in de kernen en wijken wordt gehoord. Ideeën die de leefbaarheid bevorderen. Bewoners lopen vaak met een idee onder de arm maar waar kun je dan terecht?

 • Vraag naar glasvezel bepalend voor aanleg 22 september 2017

  Het College van B&W heeft besloten een convenant aan te gaan met Rendo Buitenaf BV* voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Steenwijkerland. In het convenant worden afspraken gemaakt over de wijze van aanleg van glasvezel en het toezicht op de werkzaamheden. Op 25 september ondertekent wethouder Wim Brus het convenant namens de gemeente Steenwijkerland. Ook de gemeenten Zwartewaterland, Staphorst, Kampen en Zwolle ondertekenen dan hun convenant.

 • Inloopbijeenkomst voorontwerp bestemmingsplan Tukseweg 1 Steenwijk 22 september 2017

  Het voorontwerp bestemmingsplan Tukseweg 1, Steenwijk voor de bouw van 21 appartementen ligt vanaf 13 september 2017 tot en met 24 oktober 2017 ter inzage.
  Samen met Woonconcept organiseren we een inloopbijeenkomst op dinsdag 3 oktober van 19.30 uur tot 21.00 uur in het steunpunt van Woonconcept aan de Gasthuisstraat 42 in Steenwijk.
  U bent van harte welkom het voorontwerp in te zien en kennis te nemen van de plannen.

 • Inloopbijeenkomst voorontwerp bestemmingsplan Piet Heinstraat - van Speykstraat Steenwijk 22 september 2017

  Het voorontwerp bestemmingsplan Steenwijk Piet Heinstraat - van Speykstraat voor de nieuwbouw van 27 woningen ligt vanaf 20 september 2017 tot en met 31 oktober 2017 ter inzage.
  Samen met Woonconcept organiseren we een inloopbijeenkomst op maandag 9 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur in De Zuidwester, Gasthuislaan 84 in Steenwijk.
  U bent van harte welkom het voorontwerp in te zien en kennis te nemen van de plannen.

 • Steenwijk krijgt stadstuin in hartje centrum 22 september 2017

  Nog dit jaar gaat de schop in de grond voor de aanleg van een stadstuin in het hart van het centrum van Steenwijk. De bewonersvereniging van de binnenstad, Stichting Vestingstad en de gemeente hebben daarvoor samen een plan gemaakt. De realisatie van de stadstuin – op de voormalige Holleboomlocatie aan de Onnastraat – betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor de binnenstad van Steenwijk. Wethouder Wim Brus: ‘Het wordt een prachtige, bloemrijke oase in hartje centrum. Een mooi ontwerp dat samen met de omwonenden, de historische vereniging en bewoners van de binnenstad tot stand is gekomen. Top!’

 • Nieuwe coördinator kernen en wijken

  In juni jl nam Jan van Ek, coördinator kernen en wijken, afscheid van de gemeente Steenwijkerland. Inmiddels is zijn opvolger, Lina van Veen, gestart en stelt zichzelf graag voor.

 • Giethoorn krijgt geactualiseerd bestemmingsplan 05 september 2017

  Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan Giethoorn vast te stellen. Binnen het project "Actualisatie bestemmingsplannen" is Giethoorn hiermee de laatste kern waar het oude ‘papieren’ bestemmingsplan wordt vervangen door een nieuw, digitaal, geactualiseerd bestemmingsplan.

 • Droom voor je buurt? Kern met pit helpt! pdf, 1MB

  Hebben jullie een goed idee voor de buurt bedacht? Dan is het tijd voor actie! Kern met Pit is een initiatief van KNHM en helpt al 40 jaar burgerinitiatieven, van moestuin tot basketbalveld.