Nieuwsarchief

 • OVKK gaat door als belangenbehartiger leefbaar platteland

  De Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK) verlegt de focus. Van een organisatie die burgerinitiatieven helpt bij de projectuitvoering naar belangenbehartiger van mensen en organisaties die zich inzetten voor de leefbaarheid op het platteland. “Juist weer terug naar de basis: we verbinden mensen, organisaties en initiatieven en we vragen aandacht voor de leefbaarheid bij beleidsmakers”, vertelt voorzitter Ilse Duursma enthousiast.

 • Coronasteun voor ontmoetingscentra; alle info op een rij

  De coronamaatregelen houden aan. Dat is geen goed nieuws voor de exploitatie van ontmoetingscentra. Om het omzetverlies enigszins te compenseren heeft de Rijksoverheid een aantal regelingen in het leven geroepen. Ook bij gemeenten en bij de provincie zijn mogelijkheden voor financiële tegemoetkoming. Wij zetten de belangrijkste regelingen voor je op een rijtje.

 • Subsidieregeling Leefbaar Platteland 2.0

  Vanaf 1 maart 2021 opent de nieuwe subsidieregeling Leefbaar Platteland 2.0 waarvoor 600.000 euro beschikbaar is.

 • Coronaproof puzzelen in de meivakantie

  20 april 2021

  Op 15 locaties in de gemeente Steenwijkerland zijn in de meivakantie puzzeltochten uitgezet. Sociaal Werk De Kop organiseert dit coronaproof puzzelen in samenwerking met De Strandhoeve in Baarlo. Wethouder Trijn Jongman: ‘De meivakantie komt eraan en ook nu zullen er door de coronamaatregelen nog niet al te veel activiteiten kunnen doorgaan. Om kinderen en gezinnen toch iets leuks te kunnen bieden hebben we met elkaar gekeken naar wat wél kan. En daar is dit mooie initiatief uitgekomen. Dichtbij huis, coronaproof, lekker buiten in beweging zijn. Als gemeente ondersteunen we dit graag. Ook financieel. Het Rijk heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld.’

 • Buma en Sena compenseren dorpshuizen ook voor 2e lockdown 2020

  20 april 2021

  De Collectieve Belangenorganisaties (CBO’s) Buma en Sena gaan de buurt- en dorpshuizen ook compenseren voor de 2e periode dat zij in 2020 de deuren moesten sluiten vanwege corona. Het gaat om de weken van 4 november tot het eind van het jaar. Buurt- en dorpshuizen ontvangen een creditfactuur en restitutie.

 • Online workshop voor crowdfunding en campagne voeren voor buurtinitiatieven

  Op 1 juni organiseert het VSBfonds in samenwerking met Voor Je Buurt een online workshop “Crowdfunding en campagne voeren”.
  In deze workshop ga je actief aan de slag met het voorbereiden van een crowdfundingcampagne. De workshop is bedoeld voor mensen met een goed idee voor hun buurt of dorp, maar daar geld voor nodig hebben.

 • Samen werken aan een (be)leefbaar platteland!

  De Overijsselse Vereniging voor Krachtige Kernen heeft interessante nieuwsitems op hun site staan.

 • Informatieavond Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

  22 juni 2021, pdf, 277kB

  Op 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe WBTR. Hiervoor organiseren we een informatieavond.

 • Pitch je idee voor 'Kerkdorp in beweging'

  Provincie Overijssel lanceert een prijsvraag om leegstand van kerkgebouwen te voorkomen.

 • Meld je aan voor Landelijk PlattelandsParlement

  Leidy van der Aalst, voorzitter van de Landelijke Vereniging Kleine Kernen (LVKK) en Roy de Witte, gedeputeerde Leefbaar Platteland van de provincie Overijssel nodigen je van harte uit voor het landelijke PlattelandsParlement op zaterdag 20 november in Dalfsen.