Stapelbanen

Projectregisseur: Joël Assenberg

Het is in verschillende sectoren lastig om een fulltime baan te vinden. Bijvoorbeeld omdat werkzaamheden zich alleen op de ochtend of de avond concentreren. Daar willen we met het project Stapelbanen wat aan doen. Een contract voor voldoende uren verkleint de behoefte om van baan te veranderen. Dus: van baangarantie naar werkgarantie.

Het combineren van banen biedt de werknemer de mogelijkheid om het inkomen te verdienen dat nodig is om economisch zelfstandig te zijn. Bovendien biedt het kansen om zich te ontwikkelen op hun interessegebieden. Ook voor werkgevers heeft het voordelen. Gemotiveerde medewerkers die doen wat zij leuk vinden zijn tenslotte productiever. Het delen van medewerkers vangt daarnaast ook de krapte op de arbeidsmarkt op.

In de praktijk blijkt dat mensen graag banen willen combineren maar zich daarbij laten tegenhouden door sociale, administratieve, financiële en soms ook juridische barrières. Ook vooroordelen kunnen een rol spelen. Het project Stapelbanen richt zich erop deze barrières en vooroordelen weg te nemen. Daarbij kijken we liever naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Zo stellen we mensen in staat om te doen wat zij graag willen doen.

Eerste stapelbaan in 2020

De coronatijd heeft het belang en de urgentie van dit project nog meer benadrukt. Inmiddels is de projectorganisatie die oorspronkelijk alleen uit zorgpartijen bestond, uitgebreid met werkgevers uit andere sectoren. Ons doel? De eerste stapelbaan nog dit jaar!

Meer weten

Joël Assenberg is projectregisseur. Wilt u als ondernemer of werkgever meer over dit project weten? Of kan samenwerking binnen dit initiatief voor u als werkgever interessant zijn? Neem dan contact met hem op. Hij is te bereiken via de mail joel.assenberg@steenwijkerland.nl of telefonisch via 06 - 32 45 00 15.