Horecawetgeving

Op deze pagina vindt u een opsomming van de meest relevante regels voor horecabedrijven.

  • Drank- en Horecawet

    Voor het schenken van alcohol heeft u een vergunning nodig op grond van de Drank- en Horecawet.

  • Bibob-onderzoek

    Bij het aanvragen van een drank- en horecavergunning kan de gemeente besluiten om een Bibob-onderzoek te laten uitvoeren. Met dit onderzoek wordt onderzocht of het gevaar bestaat of de vergunning wordt gebruikt voor het uitvoeren van criminele activiteiten.

  • Algemene plaatselijke verordening

    In de Algemene plaatselijke verordening (Apv) zijn bepalingen opgenomen over terrassen, sluitingstijden en paracommercie.

  • Bestemmingsplan

    In het bestemmingsplan kunt u zien of een pand/locatie voor horecadoeleinden mag worden gebruikt.

  • Melding brandveilig gebruik

    Als u een horecabedrijf heeft waarin meer dan 50 personen aanwezig kunnen zijn, dan moet u een melding doen voor het brandveilig gebruik. Deze melding is nodig om brand, brandgevaar en ongevallen bij brand te voorkomen, beperken en bestrijden.

  • Milieuregels (Activiteitenbesluit)

    Op uw horecabedrijf zijn de regels uit het Activiteitenbesluit milieubeheer van toepassing.