Vragen over bouwen en verbouwen?

Heeft u vragen over bouwen en verbouwen? Neem contact met ons op.

Uw idee verkennen

Voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt, kunt u uw idee verkennen. De gemeente toetst uw voorstel aan het omgevingsplan en legt het voor aan een commissie.

Uw idee verkennen heeft geen juridische status en is niet openbaar. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via het online formulier Uw idee verkennen.

Aanvragen

U heeft niet altijd een omgevingsvergunning nodig. In een aantal gevallen mag u vergunningvrij bouwen of is een melding voldoende. Bij het Omgevingsloket kunt u controleren u of u een omgevingsvergunning nodig heeft.

De aanvraag doet u via het Omgevingsloket. Particulieren kunnen de vergunning met DigiD aanvragen. Ondernemers kunnen de vergunning digitaal met E-herkenning indienen.

Kosten

Een overzicht van de kosten kunt u vinden in de legesverordening.

Vraag over ingekomen of verleende omgevingsvergunning

Heeft u een vraag over een omgevingsvergunning die door iemand anders is aangevraagd? Of een vraag over een omgevingsvergunning die aan iemand anders is verleend? 

Bel dan met ons via telefoonnummer 14 0521. Of stuur een e-mail met uw vraag naar omgevingsvergunning@steenwijkerland.nl. U kunt ook online een afspraak maken om deze vergunning te bekijken.