Nieuws

Blijf op de hoogte van het actuele nieuws.

 • Overijsselse subsidie voor digitalisering en circulaire bedrijfsvoering

  14 september 2023

  Heeft u een mkb-onderneming in de Overijsselse industriesector en wilt u digitaliseren of productieproces circulair inrichten? Hiervoor zijn subsidiemogelijkheden.

 • Save the date: Nieuwe ondernemer

  05 september 2023

  Op vrijdag 17 november 2023 organiseert de gemeente Steenwijkerland een netwerkbijeenkomst voor nieuwe ondernemers in de gemeente Steenwijkerland.

 • Koploperproject

  30 augustus 2023

  Kan uw bedrijf wel professionele ondersteuning gebruiken om sneller te verduurzamen en toekomstbestendig te worden? U kunt dan meedoen aan het Koploperproject Duurzame Bedrijfsvoering.

 • Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

  09 juli 2023

  De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. Met deze tegemoetkoming krijgt u als energie-intensieve mkb’er meer ruimte om uw bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden.

 • De Startversneller

  26 juni 2023

  Bent u een startende ondernemer die niet langer dan 5 jaar staat ingeschreven bij de KvK? De startversneller helpt ondernemers bij een succesvolle start van hun eigen bedrijf.

 • Kennispoort Regio Zwolle

  14 juni 2023

  Voor ondernemers die willen groeien.

 • Groei Vooruit

  31 mei 2023

  Heeft u uw baan verloren of dreigt u deze te verliezen? Of zit u misschien niet meer op de juiste plek?

 • Upgrade jezelf

  16 mei 2023

  Upgrade jezelf helpt werkgevers te investeren in werknemers en ZZP-ers in zichzelf. Naast inspirerende verhalen, handige tools én een netwerk van specialisten biedt Upgrade Jezelf een financieel steuntje in de rug vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle.

 • Save the date: Werkfestival Steenwijkerland 17 november 2023 (gewijzigde datum)

  05 september 2023

  Kom naar het Werkfestival Steenwijkerland op vrijdag 17 november in Rabo Theater De Meenthe. Ervaar zelf hoe leuk werken in Steenwijkerland is.

 • Kennisdiner Family Next

  21 september 2023

  Vanuit Family Next nodigen de provincie Overijssel en Novel-T u op dinsdag 16 mei 2023 uit voor het kennisdiner: De volgende generatie binnen je familiebedrijf.

 • Ondernemersevent 25 mei 2023

  18 april 2023

  Op donderdag 25 mei 2023 organiseert De Startversneller hét ondernemersevent voor alle (startende) ondernemers (KVK-inschrijving niet ouder dan vijf jaar) uit de provincie Gelderland en Overijssel. De startversneller helpt ondernemers bij een succesvolle start van hun eigen bedrijf. Overweegt u om te gaan ondernemen, bent u net gestart met uw onderneming, of juist al een tijdje op weg als ondernemer? Laat u deze dag inspireren door verschillende Workshops, een Masterclass, Meet & Greet met verschillende businesscoaches en interessante partners uit de regio.

 • Met de Sociale Hypotheek investeren in ontmoetingsplekken

  15 maart 2023

  Dorpshuizen, kerken, sportverenigingen, wijkcentra en kulturhusen zijn belangrijke sociale ontmoetingsplekken voor een brede groep inwoners in wijken en buurten in Overijssel. Dit soort accommodaties met meerdere (sociale) functies onder één dak kunnen door de corona effecten, inflatie en energieprijzen met moeite het hoofd boven water houden. De provincie Overijssel geeft hen een steun in de rug door het openen van een nieuwe ronde van de Sociale Hypotheek. De Provinciale Staten hebben hiervoor een bedrag van 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld om de financiële positie en weerbaarheid van maatschappelijke organisaties en verenigingen te verbeteren.

 • Ontvang €1.000,- voor een business coach

  01 maart 2023

  Kunt u als startende ondernemer wel wat ondersteuning gebruiken bij praktische zaken zoals uw financiële administratie of het maken van een goed communicatieplan?

 • Nieuwe duurzaamheidslening voor ondernemers

  28 februari 2023

  Provincie Overijssel en het Energiefonds Overijssel bundelen de krachten met kredietverstrekker Qredits en bieden de MKB Duurzaamheidslening aan. Een nieuwe duurzaamheidslening van maximaal 50.000 euro tegen 2,5% rente.

 • Nieuwe ontwikkelingen rond de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

  20 februari 2023

  De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) is aangepast.

 • Gelderland en Overijssel helpen mkb met digitale innovatie

  15 februari 2023

  Het midden- en kleinbedrijf moet stappen zetten in digitalisering om duurzaam te worden, concurrerend te blijven en om de ambitie waar te maken dat Nederland tot de Europese top 3 behoort op het gebied van digitalisering binnen het mkb.

 • EIB en Rabobank stellen samen één miljard euro beschikbaar voor mkb

  05 mei 2023

  De Europese Investeringsbank (EIB) intensiveert de samenwerking met Rabobank om duurzame ondernemers te steunen met leningen en gunstige voorwaarden.

 • Ondersteuning energiebesparende maatregelen

  02 januari 2023

  Provincie Overijssel trekt 5 miljoen euro uit om de energierekening van inwoners, bedrijven, verenigingen en (culturele) instellingen zo snel mogelijk omlaag te brengen.

 • Versnellingsteam 'zon op dak'

  13 maart 2023

  Loopt u als ondernemer ergens tegenaan waardoor het niet lukt om zonnepanelen op het dak te realiseren? Is uw dakconstructie niet sterk genoeg of lukt het niet elektriciteit terug te leveren? Het Versnellingsteam ‘Zon op dak’ biedt ondersteuning aan ondernemers om te bepalen wat wél aan zonnepanelen kan worden gerealiseerd.

 • Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

  20 december 2022

  De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet.

 • Inspiratieavond 'Duurzaam Ondernemen' voor recreatie en horeca ondernemers

  28 april 2023

  Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Niet alleen gezien de gestelde klimaatdoelstellingen van de overheid, de oorlog in Oekraïne maakt de urgentie om de transitie te versnellen alleen maar groter.

 • Werkfestival Steenwijkerland

  28 april 2023

  Deelnemers en bezoekers kijken terug op een geslaagde eerste editie.

 • Benno Hellinga en Jos de Laar zijn ondernemers van het jaar 2022: Startersprijs voor Martijn Kok

  15 november 2022

  Benno Hellinga en Jos de Laat van G. Hellinga zijn ondernemers van het jaar 2022 van Steenwijkerland. De bekendmaking vond vrijdagavond 11 november plaats tijdens het Business Gala in De Meenthe. De Jan Smit Startersprijs is voor Martijn Kok van Hoveniersbedrijf Martijn Kok in Steenwijkerwold.

 • Stapsgewijs aan de slag met uw eigen circulaire businesscase of vraagstuk

  08 november 2022

  Realiseert u zich hoe snel het jaar 2030 dichterbij komt? Het jaar waarin bedrijven minimaal 50% minder mineralen, fossiele grondstoffen en metalen mogen gebruiken. Als ondernemer kunt u zich maar beter zo snel mogelijk voorbereiden op de toekomst en nu écht die belangrijke (vervolg)stap naar circulair ondernemen maken.

 • Meld je aan voor het werkfestival Steenwijkerland.

  07 november 2022

  Werk is een ‘hot’ item. Veel bedrijven kampen met personeelstekorten en hebben vacatures. Ook in Steenwijkerland. De ondernemersverenigingen en gemeente hebben de handen ineengeslagen, gaan de strijd aan en organiseren op donderdag 17 november het Werkfestival Steenwijkerland. Een nieuw evenement in een unieke vorm. Werk en alles wat met werken te maken heeft staat centraal. Iedereen is van harte welkom.