Nieuws

Blijf op de hoogte van het actuele nieuws.

 • Met de Sociale Hypotheek investeren in ontmoetingsplekken

  15 maart 2023

  Dorpshuizen, kerken, sportverenigingen, wijkcentra en kulturhusen zijn belangrijke sociale ontmoetingsplekken voor een brede groep inwoners in wijken en buurten in Overijssel. Dit soort accommodaties met meerdere (sociale) functies onder één dak kunnen door de corona effecten, inflatie en energieprijzen met moeite het hoofd boven water houden. De provincie Overijssel geeft hen een steun in de rug door het openen van een nieuwe ronde van de Sociale Hypotheek. De Provinciale Staten hebben hiervoor een bedrag van 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld om de financiële positie en weerbaarheid van maatschappelijke organisaties en verenigingen te verbeteren.

 • Ontvang €1.000,- voor een business coach

  01 maart 2023

  Kunt u als startende ondernemer wel wat ondersteuning gebruiken bij praktische zaken zoals uw financiële administratie of het maken van een goed communicatieplan?

 • Nieuwe duurzaamheidslening voor ondernemers

  28 februari 2023

  Provincie Overijssel en het Energiefonds Overijssel bundelen de krachten met kredietverstrekker Qredits en bieden de MKB Duurzaamheidslening aan. Een nieuwe duurzaamheidslening van maximaal 50.000 euro tegen 2,5% rente.

 • Nieuwe ontwikkelingen rond de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

  20 februari 2023

  De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) is aangepast.

 • Gelderland en Overijssel helpen mkb met digitale innovatie

  15 februari 2023

  Het midden- en kleinbedrijf moet stappen zetten in digitalisering om duurzaam te worden, concurrerend te blijven en om de ambitie waar te maken dat Nederland tot de Europese top 3 behoort op het gebied van digitalisering binnen het mkb.

 • EIB en Rabobank stellen samen één miljard euro beschikbaar voor mkb

  07 februari 2023

  De Europese Investeringsbank (EIB) intensiveert de samenwerking met Rabobank om duurzame ondernemers te steunen met leningen en gunstige voorwaarden.

 • Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 bekend!

  09 januari 2023

  De 20 genomineerden voor de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 zijn bekend.

 • Ondersteuning energiebesparende maatregelen

  02 januari 2023

  Provincie Overijssel trekt 5 miljoen euro uit om de energierekening van inwoners, bedrijven, verenigingen en (culturele) instellingen zo snel mogelijk omlaag te brengen.

 • Versnellingsteam 'zon op dak'

  13 maart 2023

  Loopt u als ondernemer ergens tegenaan waardoor het niet lukt om zonnepanelen op het dak te realiseren? Is uw dakconstructie niet sterk genoeg of lukt het niet elektriciteit terug te leveren? Het Versnellingsteam ‘Zon op dak’ biedt ondersteuning aan ondernemers om te bepalen wat wél aan zonnepanelen kan worden gerealiseerd.

 • Bedrijven in de regio zetten hun deuren open

  20 december 2022

  Doet u (opnieuw) mee? Tijdens de Week van de Circulaire Economie (6 t/m 11 februari 2023) kunnen circulaire bedrijven in Overijssel en de regio’s opnieuw meedoen aan het onderdeel 'Bedrijven in de regio zetten hun deuren open'. Meld u nu aan en uw activiteit wordt vermeld op de website van de desbetreffende regio (Regio Zwolle, Twente of de CleanTech Regio).

 • Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

  20 december 2022

  De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet.

 • Hét ondernemersevenement van Overijssel

  13 december 2022

  Provincie Overijssel organiseert in samenwerking met VNO-NCW Midden, MKB Nederland Midden, Kennispoort Regio Zwolle, Novel-T en Oost NL hét Overijssels Ondernemersevent van 2023.

 • Inspiratieavond 'Duurzaam Ondernemen' voor recreatie en horeca ondernemers

  28 november 2022

  Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Niet alleen gezien de gestelde klimaatdoelstellingen van de overheid, de oorlog in Oekraïne maakt de urgentie om de transitie te versnellen alleen maar groter.

 • Werkfestival Steenwijkerland

  21 november 2022

  Deelnemers en bezoekers kijken terug op een geslaagde eerste editie.

 • Benno Hellinga en Jos de Laar zijn ondernemers van het jaar 2022: Startersprijs voor Martijn Kok

  15 november 2022

  Benno Hellinga en Jos de Laat van G. Hellinga zijn ondernemers van het jaar 2022 van Steenwijkerland. De bekendmaking vond vrijdagavond 11 november plaats tijdens het Business Gala in De Meenthe. De Jan Smit Startersprijs is voor Martijn Kok van Hoveniersbedrijf Martijn Kok in Steenwijkerwold.

 • Stapsgewijs aan de slag met uw eigen circulaire businesscase of vraagstuk

  08 november 2022

  Realiseert u zich hoe snel het jaar 2030 dichterbij komt? Het jaar waarin bedrijven minimaal 50% minder mineralen, fossiele grondstoffen en metalen mogen gebruiken. Als ondernemer kunt u zich maar beter zo snel mogelijk voorbereiden op de toekomst en nu écht die belangrijke (vervolg)stap naar circulair ondernemen maken.

 • Meld je aan voor het werkfestival Steenwijkerland.

  07 november 2022

  Werk is een ‘hot’ item. Veel bedrijven kampen met personeelstekorten en hebben vacatures. Ook in Steenwijkerland. De ondernemersverenigingen en gemeente hebben de handen ineengeslagen, gaan de strijd aan en organiseren op donderdag 17 november het Werkfestival Steenwijkerland. Een nieuw evenement in een unieke vorm. Werk en alles wat met werken te maken heeft staat centraal. Iedereen is van harte welkom.