Nieuwbouw huisartsenpraktijk

Huisartsenpraktijk Giethoorn

Nieuws

Op 11 juni 2024 hebben we een inloopbijeenkomst georganiseerd in activiteitencentrum De Buuzepolle. Tijdens deze bijeenkomst hebben we het ontwerp van de nieuwe huisartsenpraktijk laten zien aan de belangstellenden.
Poster ontwerp nieuwbouw huisartsenpraktijk Giethoorn (126 kB)
Uitnodiging inloopbijeenkomst nieuwbouw huisartsenpraktijk Giethoorn, juni 2024 (pdf 57 kB)

Waarom

De laatste jaren is er een landelijke trend gaande van een tekort aan huisartsen. Deze trend is helaas ook gaande in Steenwijkerland. Het behouden van huisartsen voor een kern levert een grote bijdrage in het kader van leefbare steden en kernen. Huisartsenpraktijk De Tjasker was op zoek naar een nieuwe plek. De huisartsen hebben samen met de gemeente onderzoek gedaan naar de herbestemming van de Noorderschool. Uiteindelijk is gekozen voor nieuwbouw op de locatie van de voormalige school. Het oude schoolgebouw wordt gesloopt. De gemeente realiseert een nieuw gebouw dat door de huisartsen zal worden gehuurd op basis van een kostprijsdekkende huur.

Wanneer

De aanbesteding voor de nieuwbouw van de huisartsenpraktijk is inmiddels gestart. Na de zomer besteden we het werk aan. Daarnaast bereiden we de sloop van het oude gebouw voor. De verwachting is dat we in het najaar van 2024 kunnen slopen en starten met de bouw. Medio 2025 zou het nieuwe gebouw dan klaar kunnen zijn. 

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met projectleider Henk Kloosterman via de mail henk.kloosterman@steenwijkerland.nl of telefoonnummer 14 0521.

Documenten nieuwbouw huisartsenpraktijk