Vervanging openbare verlichting

Openbare verlichting

Nieuws

In de periode maart-december 2020 is een deel van de openbare verlichting in Steenwijkerland voorzien van ledverlichting. Waar nodig is ook de bestaande mast vervangen door een nieuwe.

Vervanging openbare verlichting 2021

In januari 2021 zijn we begonnen met het vervangen van de oude kappen (armaturen) van veel lantaarnpalen. De nieuwe variant, armatuur Kegel K17, is als winnaar uit de bus gekomen na een flitspeiling die we in juli 2020 onder ons inwonerspanel hebben gehouden. De aannemer is begonnen met vervangen van de armaturen aan de Meppelerweg en Gagelsweg in Steenwijk. De voorlopige planning voor de volgende fasen is: Zeestraat, Hesselingendijk, Kooiweg, Steenwijkerdiep-Noord, Steenwijkerdiep-Zuid, Schaarweg, Bartus Warnersweg, Cornelisgracht, Industrieweg, Noordwal, Oppen Swolle, Aan Zee, Aan Boord en Achter de Hare.

Het verkeer zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden, de weg hoeft niet te worden afgezet.

Waarom

In een groot deel van onze gemeente is de openbare verlichting aan vervanging toe. Een grootscheepse vervanging van de openbare verlichting gaat niet in één keer. En daarom doen we dat in fasen. We zijn begonnen met de oudste en meest energieverbruikende verlichting. De nieuwe verlichting wordt in ieder geval energiezuinig.

Wanneer

Vanaf 2018 zijn we druk aan de slag met de vervanging.Het is de bedoeling dat in 2029 alle werkzaamheden zijn afgerond.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met toezichthouder Cor van Drogen. Dit kan via ons Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0521 of door een e-mail te sturen naar cor.van.drogen@steenwijkerland.nl

Zie ook