Vervanging openbare verlichting

Openbare verlichting

Nieuws

Bewonersbrief mei 2020 (pdf 211kb)

Vervanging openbare verlichting 2020
In de periode maart – december wordt de openbare verlichting in Steenwijkerland vervangen en voorzien van ledverlichting. We gaan deze periode aan de slag in regio Oldemarkt, Ossenzijl, Kalenberg, Basse en Marijenkampen. Als het nodig is vervangen we ook de bestaande mast door een nieuwe. Het verkeer zal er geen hinder van ondervinden, de weg hoeft niet te worden afgezet.

Planning 1e periode: IJsselhammerweg, Kerspelweg, Lakeweg, Hoogeweg, 't Butent, Dijklaan, Markerbroekweg, Ossenzijlerweg, G B Kooijstraat, Hooiweg, Horstweg, Meenteweg, Oosterpaasloerweg, Paasloer Allee, Spinnerslaan.
Planning 2e periode: Barsbeek, Bergkampen, Beulakerpad, Halleweg, Kadoelen, Leeuwte, Oude Beulakerweg, Poepershoek, Zuurbeek, Driftlakenseweg, Gasthuisdijk, Klosseweg, Roekebosscheweg, Urkerpad, Veneweg.

Waarom

In een groot deel van onze gemeente is de openbare verlichting aan vervanging toe. Een grootscheepse vervanging van de openbare verlichting gaat niet in één keer. En daarom doen we dat in fasen. We zijn begonnen met de oudste en meest energieverbruikende verlichting. De nieuwe verlichting wordt in ieder geval energiezuinig.

Wanneer

Vanaf 2018 zijn we druk aan de slag met de vervanging.Het is de bedoeling dat in 2029 alle werkzaamheden zijn afgerond.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met toezichthouder Richard Harms. Dit kan via ons Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0521 of door een e-mail te sturen naar Richard.Harms@steenwijkerland.nl

Zie ook