Inkoop Wmo Begeleiding vanaf 2018

De gemeente Steenwijkerland heeft samen met zorgaanbieders en cliëntvertegenwoordigers een raamovereenkomst opgesteld om Wmo begeleiding in te kopen. Bij Wmo begeleiding kunt u denken aan individuele begeleiding, dagbesteding (inclusief vervoer) en kortdurend verblijf.

Iedere zorgaanbieder die aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet, kan in aanmerking komen voor een Raamovereenkomst Wmo begeleiding. De kwaliteitseisen staan in artikel 15 van de Raamovereenkomst en in bijlage 2. In bijlage 7 ziet u welke stukken u moet aanleveren bij de gemeente voordat u in aanmerking komt voor een Raamovereenkomst. Wilt u zich aanmelden als zorgaanbieder? Mail dan de aanvraag en de stukken naar info@steenwijkerland.nl

Raamovereenkomst en bijlagen

Gedragsverklaring aanbesteden

Op de checklist staat dat u een gedragsverklaring aanbesteden nodig heeft. Heeft u nog geen gedragsverklaring? Vraag deze dan zo spoedig mogelijk aan via de website van Justis.. De aanvraag kan vier tot acht weken in beslag nemen. Vermeld op de checklist dat u de gedragsverklaring aanbesteden heeft aangevraagd. Wij ontvangen deze graag voor 1 maart 2018.

U kunt de verklaring ook aanvragen als u een zelfstandig ondernemer (ZZP’er) bent of als u een eenmanszaak heeft. In dit geval vindt u de instructie voor het invullen onder vraag drie van de veel gestelde vragen (www.justis.nl/producten/gva/faq/Veelgesteldevragen.aspx).

Toelichting op inkoop Wmo begeleiding

De Wmo begeleiding wordt anders georganiseerd dan de afgelopen jaren. Bekijk de presentatie resultaatsturing inkoop Wmo-begeleiding (pdf, 312 KB) voor meer informatie hierover.

Proces aanbesteding Wmo begeleiding

De Raamovereenkomst en bijlagen worden minimaal twee keer per jaar aan de inkooptafel met vijftien zorgaanbieders besproken en waar nodig aangepast. U kunt de stukken van het proces van de aanbesteding Wmo begeleiding van 2017 en de komende jaren bekijken via deze pagina.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inkoop Wmo kunt u contact opnemen met Nick Elshof (contractmanager Wmo) via het e-mailadres inkoopwmo@steenwijkerland.nl of via het telefoonnummer 14 0521.