Duurzaam ondernemen

Geld besparen én bijdragen aan een beter milieu. Reden genoeg om uw bedrijf te verduurzamen. Goed om te weten: er zijn gemeentelijke, provinciale én landelijke subsidies die u een financieel steuntje in de rug geven bij het nemen van duurzame maatregelen.

Subsidies

Bent u ondernemer in Steenwijkerland? Dan zijn er verschillende gemeentelijke, provinciale en landelijke subsidies om uw bedrijf energiezuiniger te maken.

Provinciale subsidies

De provincie Overijssel heeft 3 subsidiemogelijkheden waar u als ondernemer in Steenwijkerland gebruik van kunt maken.

Asbest eraf, zon erop

Bent u eigenaar van een gebouw met een asbesthoudend dak? Dan kunt u subsidie aanvragen voor het vervangen van het asbest door zonnepanelen. Meer informatie, ook over de voorwaarden, leest u op de website van de Provincie Overijssel

Nieuwe Energie Overijssel

Is uw bedrijf gevestigd in Overijssel en heeft u plannen om energie op te wekken uit biomassa, aardwarmte, zon of wind? Dan kunt u bij de provincie Overijssel een voordelige lening afsluiten. Meer informatie, ook over de voorwaarden, leest u op de website van Energiefonds Overijssel.

Energiefonds Overijssel

Wilt u met uw onderneming duurzame energie opwekken en/of energie besparen, maar krijgt u de financiering niet rond? Het Energiefonds Overijssel kan u financieel ondersteunen. Op de website van Energiefonds Overijssel kunt u meer informatie vinden over de voorwaarden van de lening.

Landelijke subsidies

Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO)

De RVO geeft subsidies én financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen en opwekking van duurzame energie. U leest er alles over op de website van de RVO. De RVO kan u ook informeren over hoe u als ondernemer op slimme manieren energie kunt besparen. Kijk hiervoor op www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen

De energiebesparingsverplichting

Middelgrote en grote energiegebruikers zijn volgens de wet milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen te nemen. Wilt u weten of dat ook voor uw bedrijf geldt en wat dat betekent? Kijk dan op www.infomil.nl/onderwerpen/duurzaamheid-energie/energiebesparing/handreiking-erkende/energiebesparing-wet/activiteitenbesluit/

Ondernemersplein

Via ondernemersplein.kvk.nl vindt u informatie en advies van de (semi-)overheid over duurzaam ondernemen. U vindt hier onder andere informatie over duurzame energie, duurzaam inkopen en zakelijk elektrisch rijden.