Duurzaam ondernemen

Geld besparen én bijdragen aan een beter milieu. Reden genoeg om uw bedrijf te verduurzamen. Goed om te weten: er zijn gemeentelijke, provinciale én landelijke subsidies die u een financieel steuntje in de rug geven bij het nemen van duurzame maatregelen.

Subsidies

Bent u ondernemer in Steenwijkerland? Dan zijn er verschillende gemeentelijke, provinciale en landelijke subsidies om uw bedrijf energiezuiniger te maken.

Provinciale subsidies

De provincie Overijssel heeft 3 subsidiemogelijkheden waar u als ondernemer in Steenwijkerland gebruik van kunt maken.

Asbest eraf, zon erop

Bent u eigenaar van een gebouw met een asbesthoudend dak? Dan kunt u subsidie aanvragen voor het vervangen van het asbest door zonnepanelen. Meer informatie, ook over de voorwaarden, leest u op de website van de Provincie Overijssel

Nieuwe Energie Overijssel

Is uw bedrijf gevestigd in Overijssel en heeft u plannen om energie op te wekken uit biomassa, aardwarmte, zon of wind? Dan kunt u bij de provincie Overijssel een voordelige lening afsluiten. Meer informatie, ook over de voorwaarden, leest u op de website van Energiefonds Overijssel.

Energiefonds Overijssel

Wilt u met uw onderneming duurzame energie opwekken en/of energie besparen, maar krijgt u de financiering niet rond? Het Energiefonds Overijssel kan u financieel ondersteunen. Op de website van Energiefonds Overijssel kunt u meer informatie vinden over de voorwaarden van de lening.

Landelijke subsidies

Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO)

De RVO geeft subsidies én financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen en opwekking van duurzame energie. U leest er alles over op de website van de RVO. De RVO kan u ook informeren over hoe u als ondernemer op slimme manieren energie kunt besparen. Kijk hiervoor op de website van RVO.

De energiebesparingsverplichting

Middelgrote en grote energiegebruikers zijn volgens de wet milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen te nemen. Wilt u weten of dat ook voor uw bedrijf geldt en wat dat betekent? Kijk dan op www.infomil.nl/onderwerpen/duurzaamheid-energie/energiebesparing/handreiking-erkende/energiebesparing-wet/activiteitenbesluit/

Ondernemersplein

Via ondernemersplein.kvk.nl vindt u informatie en advies van de (semi-)overheid over duurzaam ondernemen. U vindt hier onder andere informatie over duurzame energie, duurzaam inkopen en zakelijk elektrisch rijden.