Jongerenloket

Ben je jonger dan 27 jaar? Heb je geen baan of opleiding? Speciaal voor jongeren uit Steenwijkerland is er een Jongerenloket.

Wat is het Jongerenloket?

Het Jongerenloket geeft hulp en advies bij het vinden van een opleiding, een baan of beide. Ook vertellen we je alles over een inkomensvoorziening, vacatures, schulden en (jeugd)hulpverlening. Het Jongerenloket is jouw kans op werk en scholing!

Hoe werkt het?

Je kunt zonder afspraak langskomen bij het Jongerenloket voor een gesprek met een medewerker. Eerst bekijken we samen welke vraag of vragen je hebt. We geven je meteen al advies en informatie. Ook krijg je een vast contactpersoon. Alle vragen die je hebt worden door hem/haar beantwoord. Zo krijg je begeleiding op maat.

Startkwalificatie

Een startkwalificatie is een diploma van HAVO, VWO of minimaal MBO niveau 2. Met een startkwalificatie maak je meer kans op die leuke baan die bij je past. Ook lukt het beter om een vaste baan te krijgen.
Heb je nog geen startkwalificatie? Dan gaan we samen met jou onderzoeken welke opleiding en school het beste bij jou past (BOL of BBL). Zo heb je de mogelijkheid om je startkwalificatie te halen. We houden dan natuurlijk rekening met jouw interesses, kwaliteiten en niveau.

Samen sterk

In het Jongerenloket werken we samen met het RMC van Steenwijkerland (de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie) en het UWV WERKbedrijf. Daarnaast zijn er goede contacten met onder andere Leerplicht, Recht op Leren en hulpverleningsinstanties. Het Jongerenloket biedt jou dé kans op werk en scholing. Kom langs!

Het Jongerenloket kun je vinden aan de Vendelweg 1 in Steenwijk. Het Jongerenloket is geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Wel moet je een afspraak maken. Neem hiervoor contact op met het Jongerenloket via telefoonnummer 14 0521.