Werk

Heeft u geen inkomen? En bent u op zoek naar een baan? Voor een uitkering kunt u zich aanmelden via www.werk.nl Onze consulenten nemen dan contact met u op.

U heeft een uitkering aangevraagd

Als u via www.werk.nl een uitkering heeft aangevraagd, dan nodigen onze consulenten u uit voor een gesprek bij u thuis. In dit gesprek leggen we u uit hoe we u kunnen helpen een baan te vinden.

Wat kunt u zelf doen om een baan te vinden

U kunt zich inschrijven bij uitzendbureaus. Ook kunt u alvast een curriculum vitae (CV) maken. Dat is een overzicht van de opleiding(en) die u gevolgd heeft en uw werkervaring. Ziet u een vacature? Dan kunt u hier natuurlijk alvast op reageren.

Welke ondersteuning bieden onze consulenten

Samen met u kijken we naar uw persoonlijke situatie. We kijken wat nodig is zodat u weer aan de slag kunt. U kunt bijvoorbeeld een interessetest doen. Daaruit blijkt waar u goed in bent. Vervolgens bekijken we samen welke banen bij u passen. Is er op dat moment geen baan beschikbaar, dan kunt u bijvoorbeeld ook een cursus volgen.

Daarnaast:

  • brengen we u in contact met werkgevers
  • geven we u sollicitatietraining
  • helpen we u bij het maken van een CV
  • helpen we u met het vinden van oplossingen voor uw privésituatie, bijvoorbeeld kinderopvang

U wilt een bedrijf beginnen

Heeft u plannen om een eigen bedrijf te beginnen? Dan kan RBZ Zwolle u verder helpen. Op www.rbzzwolle.nl kunt u daarover meer informatie vinden.

U kunt nog niet aan de slag

Lukt het u niet om te werken? Dan helpen we u bij het vinden van iets anders. Bijvoorbeeld een werkervaringsplek, een leerwerktraject, een praktijkopleiding of vrijwilligerswerk. Onbetaalde banen zijn vaak een mooie opstap naar een betaalde baan.