Steenwijk - Kornputkwartier

Contactwethouder

Marcel Scheringa
Contact opnemen

Gebiedscoördinator

Lina van Veen
Contact opnemen

Wijkboa

Bert Damhuis
Contact opnemen

Buurtwerker Sociaal Werk De Kop

Afieke van der Zande
Contact opnemen

Wijkagent politie Steenwijkerland

Roy van de Vinne 
Contact opnemen

Bewonersconsulent Woonconcept

Anneke de Liefde 
Contact opnemen

Wijkbeheerder Wetland Wonen

Dionne van den Boogaard
Contact opnemen

Wijkvereniging

In het Kornputkwartier is geen erkende wijkvereniging actief. Wilt u een wijkvereniging oprichten? Neem dan contact op met de gebiedscoördinator

Gebiedsteams

In de gebiedsteams zitten mensen van de gemeente, de woningcorporaties, Sociaal Werk De Kop en de politie. Zij trekken gezamenlijk op. Elke kern heeft een eigen gebiedsteam. Heeft u ideeën voor uw buurt of vragen over uw woonomgeving? Dan kunt u bij uw gebiedsteam terecht. Op een vaste dag in de maand is uw gebiedsteam op een locatie bij u in de buurt. U kunt dan zonder afspraak even binnenlopen.

In het overzicht ziet u wanneer uw gebiedsteam bij u in de buurt is. 

Beheerders openbare ruimte

Verschillende mensen en organisaties houden de openbare ruimte dagelijks schoon, heel en veilig. Bijvoorbeeld de buitendienst van de gemeente en de NoordWestGroep. 
Is er iets kapot? Is er afval gedumpt? Of ziet u overhangend groen waardoor er een gevaarlijke situatie ontstaat? U kunt problemen in de openbare ruimte online melden of telefonisch doorgeven via het nummer 14 0521.

Handhavers

Iedereen moet zich aan de regels houden die er zijn. Bijvoorbeeld aan de regels in de APV (de Algemene Plaatselijke Verordening). Onze boa’s (de buitengewoon opsporingsambtenaren) controleren daarop en reageren op meldingen. Bijvoorbeeld over parkeren, overlast van dieren, belemmeringen op de openbare weg, geluidsoverlast, zwerfafval of hangjeugd. Ook doen ze controles bij evenementen. De boa’s zijn zichtbaar in alle kernen en wijken en zijn te herkennen aan hun blauwe uniform. 

Heeft u een niet-spoedeisende melding voor de gemeentelijke boa’s? Dan kunt u deze online doorgeven of telefonisch tijdens kantooruren via het nummer 14 0521. Na kantooruren kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Bij spoed belt u 112. 

Inloopbijeenkomst bestemmingsplan Kornputkwartier

Tijdens de inloopbijeenkomst op 18 januari werden aanwezigen bijgepraat over het bestemmingsplan Kornputkwartier dat tot en met 6 februari 2024 ter inzage ligt (zie onze publicatie in de Steenwijker Courant huis-aan-huis van 27 december 2023).

Presentatie inloopbijeenkomst 18 januari 2024 Kornputkwartier (pdf, 1.114 KB)