Verladen van goederen in Giethoorn

Mechanisch verladen van goederen kan op de loswal aan de Nering. Op de loswal aan de Kerkweg is dit niet toegestaan. Wel is het mogelijk om hier handmatig te laden en te lossen onder een aantal voorwaarden.

Lees het nieuwsbericht 'Uitspraak Raad van State over loswal in Giethoorn' voor meer informatie.

Voorwaarden handmatig laden/lossen Kerkweg

  • Laden/lossen mag alleen tussen 7.00 en 19.00 uur.
  • U mag geen kunstlicht gebruiken.
  • Vrachtwagens mogen niet stationair draaien tijdens het laden en lossen.

Mechanisch laden/lossen bij de Nering

Het adres is Nering, 8355 DK Giethoorn. U hoeft dit niet te melden. 

Houd bij het transport via de loswal aan de Nering rekening met de hoogte van de bruggen (pdf, 113 KB). De doorvaart via de Nering is smal en sommige (gemeentelijke/particuliere) bruggen zijn laag. Niet alle goederen kunnen hier worden geladen/gelost. Houd rekening met de smalle doorvaart als u een ponton gebruikt. Bekijk de ligging van de bruggen in de omgeving van de loswal aan de Nering (pdf, 329 KB).

Voor het laden/lossen en vervoer van goederen hoger dan 1,80 meter gemeten vanaf het waterpeil (dus inclusief de constructie van het ponton / boot) en de breder dan 3,10 meter kunt u geen gebruikmaken van de loswal bij de Nering. 

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0521 of via het contactformulier. Wilt u hierbij aangeven dat het gaat om het verladen van goederen in Giethoorn.