Verhuizen naar het buitenland

Vertrekt u voor minimaal 8 maanden over de periode van 1 jaar naar het buitenland? Dan moet u dat binnen 5 dagen voor vertrek melden bij de gemeente. De dag waarop u uw vertrek naar het buitenland doorgeeft, geldt als verhuisdatum. De gemeente geeft uw verhuizing naar het buitenland automatisch door aan andere overheidsinstanties.

Wie kan de verhuizing doorgeven?

Als niet iedereen van hetzelfde adres naar het buitenland vertrekt, dan moeten de mensen die naar het buitenland verhuizen zich persoonlijk melden bij de gemeente. Dit geldt ook voor minderjarigen. Aangifte van vertrek door een gemachtigde is niet mogelijk.

U kunt online uw verhuizing naar het buitenland doorgeven bij de gemeente.

U kunt ook een afspraak maken om uw verhuizing door te geven.

Bewijs van uitschrijving

Als u dit nodig heeft, kunt u een bewijs van uitschrijving aanvragen bij de gemeente. Op dit bewijs staat uw vertrek naar het buitenland vermeld. Daarvoor moet u betalen.

Voor de landen Curaçao, Sint Maarten en Aruba of de gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba heeft u dit bewijs nodig voor inschrijving. Het bewijs van uitschrijving voor deze landen is gratis.

Verklaring van voorgenomen vertrek

U kunt ook een verklaring van voorgenomen vertrek aanvragen bij de gemeente. Deze verklaring is meestal nodig voor douanedoeleinden (in- en uitklaring van goederen). De verklaring is gratis.

Heeft u vragen?

Heeft u hulp nodig? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0521.