Wegwerkzaamheden en wegafsluitingen in Steenwijkerland

Deze pagina geeft het overzicht van wegwerkzaamheden en wegafsluitingen binnen gemeente Steenwijkerland.

Steenwijkerland

Groot onderhoud aan Steenwijkerlands wegennet

Op onderstaande kaart ziet u welke wegen aan de beurt zijn voor groot onderhoud.
Naast groot onderhoud voeren we op diverse wegen in de gemeente ook reparaties uit (deze wegen staan niet op de kaart).
De opknapbeurt van de wegen is inmiddels begonnen. Als de weersomstandigheden het toelaten, zijn alle werkzaamheden voor het einde van het jaar klaar.
Heeft u er vragen over? Bel of mail ons gerust. Telefoon 14 0521 of info@steenwijkerland.nl

Kaart groot onderhoud aan asfaltwegen in Steenwijkerland

Download de kaart 'Groot onderhoud asfaltwegen Steenwijkerland 2022' (pdf, 5,2 MB).

Blokzijl

• Brug tussen Slingerpad en Willem de Zwijgerstraat (Matenbrug) en de brug tussen Mauritsstraat en Houtzagerijweg (Noordermatenbrug): op beide bruggen geldt vanaf 12 april 2022 tot nader order een gewichtsbeperking. Er is gebleken dat de draagkracht van beide bruggen is verminderd. De beperking wordt ingesteld voor het zware verkeer. Personenauto’s en kleine busjes kunnen van de brug gebruik blijven maken. Voor de Matenbrug geldt een maximale totaalmassa van 22 ton en/of een maximale aslast van 5,7 ton en voor de Noordermatenbrug geldt een maximale totaalmassa van 31 ton en/of een maximale aslast van 7,5 ton.

Giethoorn

• Fietsverbinding Thijssengracht en Kapelweg / Truilpad: van 24 oktober 2022 tot en met 28 januari 2023 afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden aan de fietsbrug over de Thijssengracht.

Oldemarkt

• Hoofdstraat (tussen de Frieseweg en ’t Slingerland): van 6 tot en met 8 december 2022 afgesloten voor al het autoverkeer in verband met rioleringswerkzaamheden. Aangrenzende winkels en bedrijven zijn via de achterzijde bereikbaar. Doorgaand autoverkeer wordt via de Burgemeester Kuiperslaan omgeleid. De Hoofdstraat blijft wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Wanneperveen/Giethoorn

• Bovenboersepad - het volledige fietspad tussen Wanneperveen en Giethoorn: van 24 oktober 2022 tot en met 1 februari 2023 volledig gestremd voor alle verkeer in verband met de reconstructie en verbreding van het fietspad. Er wordt geen omleiding aangegeven.