Bedrijventerreinen

Op deze pagina vindt u informatie over de bedrijventerreinen en de beschikbaarheid van bedrijfskavels.

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de accountmanagers bedrijven via ondernemen@steenwijkerland.nl
Heeft u interesse in een bestaand pand? Neem dan contact op met de makelaar.

 

Beschikbare bedrijfskavels en bedrijfskavels onder optie

Steenwijk - Woldmeenthe

Aan de rand van de moderne woonwijk 'Woldmeenthe' zijn vestigingsmogelijkheden gecreëerd voor bedrijven in de zakelijke dienstverlening, kantoren en vrije beroepen. Het kantorenpark ligt in de nabijheid van het intercitystation van Steenwijk en de snelweg A32.
Voor een gedeelte van het park is het mogelijk om wonen en werken te combineren. Het park is prominent gesitueerd op een zichtlocatie aan de entree van Steenwijk. De moderne uitstraling van het gebied wordt gegarandeerd door een beeldkwaliteitsplan.

Grondprijzen 2024

De grondprijs is € 187,- per m2. Prijzen zijn exclusief btw en de kosten zijn voor de koper. 

Noordelijk deel Status
Locatie A Het Bolwerk 44 circa 1718 m2 Onder optie
Locatie B Het Bolwerk 46 circa 2420 m2 Beschikbaar
Het Ravelijn 14 a circa 1066 m2 Beschikbaar
Het Ravelijn 14 circa 800 m2 Onder optie
Het Ravelijn 6 circa 1175 m2 Onder optie
   
Zuidelijk deel Status
Locatie C Onder optie
Locatie D Onder optie

Heeft u interesse?

Heeft u interesse in een bedrijfskavel? U kunt zich via de mail aanmelden voor een bedrijfskavel: info@steenwijkerland.nl. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld.
Na ontvangst van uw mail nemen we contact met u op.

Steenwijk - Woldmeenthe - Noordelijke gedeelte
 

Steenwijk - Woldmeenthe - Zuidelijk gedeelte

Oldemarkt - Boterberg

Het bedrijventerrein Boterberg, gelegen ten noordwesten van Oldemarkt, is gericht op kleinschalige bedrijvigheid met lokale of bovenlokale functie. De zuidzijde van het terrein biedt volop ruimte voor nieuwe bedrijven of bedrijven die willen uitbreiden. Om beter aan te kunnen sluiten bij de lokale economische situatie, is de bestemming van een gedeelte van het terrein gewijzigd. Hiermee kunnen op een gedeelte van het terrein woon-/werk combinaties worden gerealiseerd.

Grondprijzen 2024

De grondprijs is voor een zichtlocatie € 56,- voor een locatie op het binnenterrein € 52,-. Bij het toevoegen van een bedrijfswoning wordt eenmalig een toeslag van € 20.000,- in rekening gebracht. Prijzen zijn exclusief btw en de kosten zijn voor de koper. 

Onder optie

De kavels op dit bedrijventerrein zijn op dit moment onder optie. De optie kan worden omgezet naar een koopovereenkomst.
Mocht de optant (ondernemer die de optie op de kavel heeft) besluiten hiervan af te zien, dan wordt de eerstvolgende ondernemer op de wachtlijst benaderd.
Staan er geen ondernemers (meer) op de wachtlijst? Dan wordt deze deze kavel als beschikbare kavel op de website vermeldt.

Kavel Status
Kavel 3 Onder optie
Kavel 5 Onder optie
Kavel 6 Onder optie
Kavel 12 Onder optie

Heeft u interesse?

Heeft u interesse in een bedrijfskavel? Geef uw interesse dan door via de e-mail info@steenwijkerland.nl. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld.
Na ontvangst van uw mail nemen we contact met u op.

Boterberg

Vollenhove - locatie oude kaasfabriek (Weg van Rollecate)

Wat is er mooier dan wonen én werken in de ‘stad der paleizen’? Vollenhove, het voormalige Zuiderzeestadje, is bekend om z’n havezaten, kastelen, landgoederen en stadstuinen. Een rijk verleden en dat zie je terug in de vele monumenten. Het zijn blikvangers die toeristisch Vollenhove ook vandaag de dag zo aantrekkelijk maken. De middeleeuwse (winkel-)straten leiden naar een authentieke binnenhaven waar het ’s zomers goed toeven is. En in dit historisch decor heeft u de mogelijkheid om wonen én werken te combineren op 1 locatie.

De laatste kavel is onder optie

De optie kan worden omgezet naar een koopovereenkomst.
Mocht de optant (ondernemer die de optie op de kavel heeft) besluiten hiervan af te zien, dan wordt de eerstvolgende ondernemer benaderd.

Overige bedrijventerreinen in Steenwijkerland

Blokzijl - Kanaalweg en Scheepsdiep

Het bedrijventerrein Kanaalweg en Scheepsdiep is gelegen ten zuidwesten van Blokzijl. Het bedrijventerrein richt zich op kleinschalige bedrijvigheid met een lokale of bovenlokale functie.

De gemeente Steenwijkerland heeft geen kavels meer beschikbaar. Wilt u een pand huren of kopen? Dan kunt u terecht bij de diverse makelaars in de regio.

Kuinre - Borgherkant

Het bedrijventerrein Borgherkant is gelegen ten zuidoosten van Kuinre. Grenzend aan het bestaande bedrijventerrein 'De Schans'. De kavels zijn verkocht. 

Steenwijk - Eeserwold

Eeserwold ligt aan de rand van Steenwijk direct aan de A32. Het bedrijvenpark heeft een hoogwaardige uitstraling en is toch voor iedereen haalbaar. Er zijn al kavels beschikbaar vanaf 1100 m2. Kiest u voor deze goed bereikbare plek om uw ondernemersdromen waar te maken?

Bereikbaarheid

Door de ligging direct aan de A32 bent u in een half uur in hartje Zwolle, Heerenveen of Leeuwarden. Groningen, Almelo en Apeldoorn bereikt u in een uur.
Steenwijk heeft een intercitystation met een P+R en een fietsenstalling waar u de eerste 24 uur gratis stalt met uw OV-Chipkaart. Ook kunt u hier een OV-fiets pakken en fietst u in tien minuten naar het bedrijvenpark. Handig voor medewerkers of bezoekers die bij voorkeur met het openbaar vervoer reizen.

Duurzaam Eeserwold

Als je de kans krijgt een compleet nieuw bedrijvenpark te realiseren in deze tijd, doe je er alles aan om dit zo duurzaam mogelijk te doen. Duurzaam in de breedste zin van het woord! Het bedrijvenpark grenst direct aan het Eesermeer en dat alleen al zorgt voor een fijn klimaat. Veel frisse lucht en een koelere temperatuur bij warme zomers. Daarbij kunnen bedrijfspanden aangesloten worden op het koelwatersysteem Lake Sourced Cooling (UR Cool). En heeft u al gezien dat alle openbare verlichting led is en we voorzien in een hoogwaardig glasvezelnetwerk? Natuurlijk is er camerabeveiliging op dit bedrijventerrein aanwezig.

Waterstof

Momenteel onderzoekt een samenwerkingsverband, bestaande uit RENDO, GroenLeven, Landgoed De Woldberg, Gemeente Steenwijkerland, N-Tra en Roelofs, de mogelijkheden voor de productie van waterstof op Eeserwold. Waterstofgas is een groen alternatief voor aardgas en kunt u toepassen voor het verwarmen van uw pand of als groene brandstof voor uw transportvoertuigen. Werkt u veel met hoge temperatuur-processen? Het project Waterstof Eeserwold helpt u om uw klimaatambities te bereiken.

Interesse in dit bedrijventerrein?

Een overzicht van de kavels vindt u op www.eeserwold.nl/kavelkaart. Wilt u meer informatie over de kavels? Of wilt u weten of uw bedrijfsactiviteiten zijn toegestaan op een bepaalde locatie? Dan kunt u contact opnemen met accountmanager bedrijven van de gemeente Steenwijkerland.

Ook kunt u contact opnemen met
Marcel Grit van Roelofsgroep www.roelofsgroep.nl
Telefoonnummer: 06 - 51 79 82 66
Email: m.grit@roelofsgroep.nl

Op woensdagochtend kunnen belangstellenden op afspraak van 9.00 tot 12.00 uur terecht in het infocentrum aan de Beukenhof 8 in Steenwijk.

Logo Eeserwold​​​​​

Steenwijk - Groot Verlaat

Groot Verlaat is het grootste bedrijventerrein (75 hectare) van Steenwijk. Het is een groot modern gemengd terrein dat plaats biedt aan tientallen bedrijven met uiteenlopende bedrijfsactiviteiten (waar onder een jachthaven, diverse watergebonden bedrijven, de betoncentrale Concrelit en Polak Specerijen).
Groot Verlaat is goed gelegen ten opzichte van de verbindingsweg met Emmeloord en de A32.

Interesse in dit bedrijventerrein?

Wellicht zijn er voor uw bedrijf nog mogelijkheden. Wilt u informatie of uw bedrijfsactiviteiten zijn toegestaan op een bepaalde locatie? Dan kunt u contact opnemen met de accountmanager bedrijven van de gemeente. Wilt u een pand huren of kopen? Dan kunt u terecht bij de diverse makelaars in de regio.

Steenwijk - Hooidijk/Dolderkanaal

Uitstekend bereikbaar, ook vanaf de A32, en op korte afstand van het centrum van Steenwijk, is in het overgangsgebied tussen Steenwijk en Tuk, bedrijventerrein Hooidijk (Dolderkanaal) gerealiseerd. Het bedrijventerrein ter grootte van circa 10 hectare, is voor een gedeelte bestemd voor moderne gemengde bedrijvigheid en voor volumineuze detailhandel. 

Langs de Tukseweg, Hooidijk en Ruxveenseweg geldt een representatieve zone (de zogenaamde zichtlocaties). In het bestemmingsplan zijn de beeldkwaliteitseisen planologisch-juridisch vastgelegd.

Interesse in dit bedrijventerrein?

Wilt u informatie over de beschikbare kavels en of uw bedrijfsactiviteiten zijn toegestaan op een bepaalde locatie? Dan kunt u contact opnemen met de accountmanager bedrijven van de gemeente Steenwijkerland. Wilt u een pand huren of kopen? Dan kunt u terecht bij de diverse makelaars in de regio.

Steenwijk - NOVAC-terrein

Het NOVAC-terrein is ontwikkeld als locatie voor volumineuze detailhandel en lichte bedrijvigheid. Het terrein is vernoemd naar de voormalige Melkfabriek. Het terrein ligt in de overgangszone tussen de kernen Steenwijk en Tuk. Het terrein is goed bereikbaar en ligt op 5 minuten rijden van de afslag Steenwijk Noord en is uitstekend zichtbaar vanaf de Hooidijk. Dit is de westelijke entreeweg naar het centrum van Steenwijk.

De gemeente Steenwijkerland heeft geen kavels meer beschikbaar. Wilt u een pand huren of kopen? Dan kunt u terecht bij de diverse makelaars in de regio.

Steenwijk - Oostermeentherand

Het bedrijvenpark Oostermeentherand is een A1 locatie voor ondernemers in de gemeente Steenwijkerland. Het park ligt direct aan de A32, de vervoersas die Zwolle en Meppel verbindt met Heerenveen en Leeuwarden. Het park is bij uitstek geschikt voor bedrijven die veel belang hechten aan een goede bereikbaarheid en een uitstekende zichtbaarheid. Door een uitgekiend stedenbouwkundig concept en architectuur bezit de ‘etalage’ van Steenwijk de gewenste uitstraling.

Gevestigde bedrijven zijn onder andere Jan Krediet BV European furniture logistics, Alfa de Laval (hoofdkantoor Benelux) en Poly Ned (kunststof overkappingen).

Steenwijk - Stationsomgeving

Een toplocatie voor kantoren is de stationsomgeving van Steenwijk. Deze locatie is uitstekend bereikbaar vanaf de snelweg en ligt vanzelfsprekend op steenworp afstand van het intercitystation van Steenwijk. Het grootste deel van deze kantorenontwikkeling aan de zuidzijde van het station is gerealiseerd. Er liggen nog enkele kavels voor zakelijke dienstverlening en/of kantoren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de accountmanagers bedrijven van de gemeente Steenwijkerland.

Vollenhove - Schaarkampen-Zuid

Het bedrijventerrein Schaarkampen is in 2007 uitgebreid in zuidelijke richting. De laatste kavels zijn in 2009 uitgegeven. 

Interesse in dit bedrijventerrein?

Wilt u informatie of uw bedrijfsactiviteiten zijn toegestaan op een bepaalde locatie? Dan kunt u contact opnemen met de accountmanagers bedrijven van de gemeente Steenwijkerland. Wilt u een pand huren of kopen? Dan kunt u contact opnemen met de diverse makelaars uit de regio.

 

Interesse in een bedrijfskavel?

Wilt u weten hoe u in aanmerking komt voor een perceel? Neem dan eerst contact op met de accountmanager bedrijven. De accountmanager kan u meer vertellen over de procedure en het bedrijventerrein.

Neem contact op

Aanmelden voor bedrijfskavel

Is uw bedrijf ingeschreven in het Handelsregister? En voldoet uw bedrijf aan de regels van het bestemmingsplan? Dan kunt u zich aanmelden voor een bedrijfskavel.
U mailt de aanmelding voor een bedrijfskavel naar info@steenwijkerland.nl. Geef aan om welke kavel het gaat.
We behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

De regels voor de toewijzing van bedrijfskavels vindt u in het Uitgiftebeleid bedrijfskavels gemeente Steenwijkerland

Beperkte transportcapaciteit op het elektriciteitsnet voor afname en invoeding

Het elektriciteitsnet wordt steeds intensiever gebruikt, maar daar is het elektriciteitsnet nog niet op ingericht. 
De ontwikkelingen gaan zo hard waardoor de aanpassingen op het elektriciteitsnet bijna niet bij te houden zijn. Als gevolg hiervan heeft het elektriciteitsnet op verschillende plekken de maximale transportcapaciteit bereikt.

Voor Steenwijkerland geldt dat kleinverbruikaansluitingen (elektriciteitsaansluiting maximaal 3 x 80 ampère) geen problemen opleveren.
Grootverbruik aansluitingen zijn niet meer mogelijk, dit zijn de aansluitingen groter dan 3 x 80 ampère.
Op de website van Enexis vindt u een overzicht van de huidige situatie. 

Bewegwijzering bedrijventerreinen

De bewegwijzering op industrieterreinen is uitbesteed aan Agri Traffic.

Contactgegevens:
Agri Traffic BV
Postbus 3028
5930 AA Tegelen

Telefoonnummer: 077 - 373 91 00
E-mailadres: info@agmi.nl
Website: www.agmi.nl