Verloren voorwerpen

Heeft u iets verloren in de gemeente Steenwijkerland? Dan kunt u dit melden via www.verlorenofgevonden.nl U kunt via deze website ook zien of uw voorwerp is gevonden.

Vermissing of diefstal van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

U meldt het verlies of diefstal van uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs bij de gemeente. U tekent bij de gemeente een verklaring van verlies of diefstal. De gemeente neemt de melding en de aanvraag voor een nieuw paspoort/identiteitskaart/rijbewijs - ook als er sprake is van een misdrijf - in behandeling. Wel is het verstandig om bij een misdrijf (bijvoorbeeld diefstal, zakkenrollerij of een overval) ook aangifte te doen bij de politie.

Bij een gestolen voorwerp doet u altijd aangifte bij de politie.

Fietsen 

Is uw fiets gestolen? Dan moet u aangifte doen bij de politie. Elke eerste zaterdag van de maand is er een fietskijkdag. Deze vindt plaats in de gemeentelijke loods op bedrijventerrein Hooidijk, Lange Baan 3 (loods 95) in Steenwijk. U kunt tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje komen nemen of uw fiets is teruggevonden.
Als uw fiets erbij staat, kan een controleur openbare ruimte u direct helpen. U moet de aangifte van vermissing/verlies of diefstal meenemen. Als u nog geen aangifte heeft gedaan, dan kunt u dit doen op het politiebureau of via de website van de politie.

Vragen

Voor meer informatie over het melden van een gevonden of verloren voorwerp kunt u contact opnemen met de gemeente.