Hulp bij deze website

Browsers

De website van de gemeente Steenwijkerland is geschikt voor alle moderne internet browsers, zoals Mozilla Firefox, Google Chrome en Internet Explorer. Wij raden u aan uw internetbrowser altijd actueel te houden door de laatste versies te installeren.

Letters vergroten

Als u de Ctrl-toets op uw toetsenbord indrukt en tegelijkertijd de scroll-knop van uw muis naar boven beweegt, kunt u de letters op uw beeldscherm vergroten.

Afdrukken

Alle informatieve pagina's op deze website zijn voorzien van een afdrukfunctie. U kunt pagina's afdrukken door op de link 'print pagina' te klikken onderaan de tekst of via het menu van uw browser. De webpagina's worden in een aangepast formaat afgedrukt.

PDF bestanden bekijken

De PDF-bestanden die op de website worden aangeboden, kunt u openen met het programma Adobe Acrobat Reader.

Download Adobe Acrobat Reader

Bestanden digitaal bijvoegen (uploaden) bij formulieren

In een aantal online diensten vragen wij u om een bijlage toe te voegen. Dit kunt u op de volgende manier doen:
Klik op de knop Bladeren, zoek op uw computer het bestand op dat u wilt uploaden en dubbelklik erop. Klik daarna op de knop Upload.

DigiD

Voor een aantal online diensten is het gebruik van DigiD vereist. Met uw persoonlijke DigiD kunt u zich identificeren op websites van de overheid. Zo weten overheidsinstellingen dat ze echt met u te maken hebben en wordt mogelijke fraude met uw persoonsgegevens voorkomen.

Lees meer over het gebruik en het aanvragen van DigiD op onze website. Of kijk op www.digid.nl

Online betalen

U kunt bij de gemeente Steenwijkerland voor een aantal producten direct afrekenen met behulp van iDEAL. U hoeft dan niet meer naar het gemeentehuis te komen.

Eigen bank

Met iDEAL kunt u direct betalen in de vertrouwde internet betaalomgeving van uw eigen bank, op basis van de specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Als u internetbankiert kunt u direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden.

Beveiliging

Om te garanderen dat u veilig kunt betalen is de verbinding beveiligd met behulp van SSL (Secure Socket Layer). Dit is de meest toegepaste beveiligingsmethode en zorgt ervoor dat uw gegevens niet kunnen worden onderschept door derden.

Het lukt niet om online te betalen

De online betaling kan mislukken, omdat de ingevulde gegevens niet kloppen, u misschien te weinig saldo hebt of u zelf de betaling annuleert. In dat geval wordt er dus geen bedrag bij u afgeschreven en wordt het door u aangevraagde product ook niet geleverd. Wanneer u problemen heeft met de online betaling, controleer dan uw eigen beveiligings- (o.a. firewall) of browserinstellingen.