Bouwdossiers

Onze bouwdossiers zijn digitaal op te zoeken en ter inzage aan te vragen. Na de aanvraag ontvangt u de bouwtekeningen digitaal ter inzage.

Zoek in onze bouwdossiers en vraag deze digitaal ter inzage aan 

Waaruit bestaat een bouwdossier?

Een bouwdossier bestaat uit verschillende onderdelen. Namelijk de gegeven vergunning, bouw- en technische tekeningen. Wanneer u een bouwdossier aanvraagt, krijgt u alleen de bouwtekeningen opgestuurd. Staat hierin niet de informatie die u zoekt? Vraag dan of u ook de technische tekeningen kunt krijgen. 

Hoe vraag ik een bouwdossier aan?

Klik op de blauwe knop bovenaan deze pagina. Vul de adresgegevens in en klik op 'zoeken'. U krijgt dan een overzicht van alle bouwvergunningen van dat adres. Bij elk dossier staan twee icoontjes. Door op het meest linker icoontje ‘bestellen’ te klikken, vraagt u een dossier aan.

Uw aanvraag komt dan binnen bij de medewerkers van het gemeentearchief. Zij sturen u de aangevraagde bouwtekeningen digitaal toe. Heeft u inhoudelijke vragen over een dossier? Omdat u bijvoorbeeld gaat verbouwen? Maak dan een afspraak met een medewerker van Balie Bouwen en Vergunningen door te bellen met 14 0521. 

Oude bouwdossiers

Rond 1910 werd het verplicht om een bouwvergunning bij de gemeente aan te vragen. Kunt u een bouwdossier niet vinden, maar vermoedt u dat er wel een moet zijn? Neem dan contact op met de medewerkers van het gemeentearchief. Zij kennen het archief goed en weten of er misschien nog andere informatie te vinden is. Houdt er rekening mee dat er door de tijd heen soms ook dossiers verloren gaan. 

Omgevingsvergunningen

Is een vergunning aangevraagd na 1 oktober 2010? Dan valt deze onder de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht. Dit heet een omgevingsvergunning. Omgevingsvergunningen kunt u niet digitaal opzoeken. U kunt ze alleen aanvragen door een e-mail te sturen naar info@steenwijkerland.nl

Overige informatie

Op de bouwtekeningen rust auteursrecht. De tekeningen die u krijgt zijn alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik. U mag deze niet zonder toestemming van de rechthebbende verveelvoudigen of publiceren.