Beeldende kunst

Kunst is een mooie aanvulling voor de openbare ruimte. Daarom kopen we kunstwerken aan. We krijgen hierbij advies van de Commissie Beeldende Kunst.


Kunst in de openbare ruimte

Een kunstwerk geeft de openbare ruimte iets extra's. Het is een mooie aanvulling voor de omgeving. Daarvoor kopen we kunstwerken aan. We krijgen hierbij advies van de Commissie Beeldende Kunst.
 

Lezingen Kunst in de openbare ruimte

De Commissie Beeldende Kunst Steenwijkerland (CBK) organiseert in samenwerking met Rabo Theater de Meenthe 5 lezingen over Kunst in de openbare ruimte. Beeldend kunstenaar Maarten de Reus, bekend van zijn grote ruimtelijke werken, is op 28 oktober de volgende spreker. Meer over lezingen Kunst in de openbare ruimte.
 

Commissie Beeldende Kunst

In Steenwijkerland hebben we een Commissie Beeldende Kunst. Zij adviseert de gemeente over uitgaven en aankopen van kunstwerken en over beeldende kunst in de openbare ruimte.

De commissie bestaat uit beeldend kunstenaars, deskundigen en liefhebbers van beeldende kunst. De leden hebben diverse achtergronden op het gebied van werk en bestuurlijke ervaring.
De huidige commissie (2020) bestaat uit 6 personen:

  • Niko van der Klugt, voorzitter
  • Dea Getreuer
  • Ammie Elling
  • Corina de Feijter
  • Anne Turkstra
  • Janny Mensen

Contact opnemen met de Commissie Beeldende Kunst Steenwijkerland kan via de beleidsmedewerker Kunst en Cultuur, José Gaastra, telefoonnummer 14 0521, e-mail: jose.gaastra@steenwijkerland.nl