Cultuurprijzen

In Steenwijkerland kennen we de Anne Beeltje Cultuurprijs voor beeldende kunst, toneel, muziek of dans. En de J.C. Bloem-poëzieprijs voor dichters.

Anne Beeltje Cultuurprijs

Wie springt eruit als het gaat om beeldende kunst, toneel, muziek of dans? Wie maakt kans op de Anne Beeltje Cultuurprijs? De cultuurwethouder reikt deze prijs elke 2 jaar uit. De prijs is een initiatief van Lionsclub Steenwijk en de gemeente Steenwijkerland en is een eerbetoon aan de in 2008 overleden cultuurwethouder Anne Beeltje. De winnaar krijgt € 2.000,-, een oorkonde en een kunstwerk. Dit is een schaal van keramiste Inge Jonkers Sandmann, beschikbaar gesteld door de kinderen van Anne Beeltje. Eerdere winnaars waren theatergroep Sjeu, koordirigente Claartje van Dokkum, kunstpromotor Wim Heij, muziekpromotor Jan Toor en de directeur van De Meenthe Han Evers.

J.C. Bloem-poëzieprijs

De dichter Mr. J.C. Bloem woonde de laatste jaren van zijn leven in Kalenberg. Om zijn werk te eren is in 2001 de JC Bloemprijs ingesteld. De stichting J.C. Bloem reikt deze prijs jaarlijks uit aan een dichter die meer dan 1 Nederlandse dichtbundel gemaakt heeft. Meer informatie vindt u op www.jcbloemstichting.nl