Opening informatieborden in Vollenhove op 24 maart

Vollenhove heeft na Blokzijl, Oldemarkt, Kalenberg, Belt-Schutsloot en Sint Jansklooster nu ook nieuwe informatieborden. Op 24 maart 2022 werden de borden feestelijk geopend door Harold Viscaal, directeur van de Stichting Weerribben-Wieden. Dat deed hij samen met wethouder Bram Harmsma en plaatselijk belang Vollenhove. En niet te vergeten de kinderen van basisschool St. Martinus. Zij hebben ideeën bedacht die passen bij de geschiedenis van Vollenhove. Die ideeën zijn terug te zien in de kunststofblokken bij de informatieborden. Zoals bijvoorbeeld het beeld van de Durgerdammer vissers die in 1849 14 dagen op een ijsschots vast hebben gezeten voordat ze gered werden.

Net als Blokzijl en Kuinre keek Vollenhove eeuwenlang uit over de Zuiderzee, maar met de komst van de Noordoostpolder veranderde dat. Wie langs de haven loopt, merkt dat de sfeer is blijven hangen en het voelt alsof de zeeschepen elk moment kunnen binnenvaren. Prachtige havezaten herinneren aan de tijd van de bisschoppen en de adel, zoals landgoed OldRuitenborgh en kasteel Toutenburg. Vollenhove mag dan ook niet ontbreken in het lijstje om te bezoeken in het Nationaal park Weerribben-Wieden. Om bezoekers te verleiden de omgeving te verkennen is Vollenhove nu ook voorzien van informatieborden.

Weerribben-Wieden heeft zoveel te bieden voor bezoekers 

Harold Viscaal: ‘Met de informatievoorziening willen we de identiteit van Weerribben-Wieden versterken. Hiermee vergroten we de herkenbaarheid en de naamsbekendheid van het gebied. Door op meerdere plekken informatievoorziening te plaatsen, kunnen bezoekers hun weg door het gebied vinden. Zodat onder andere hierdoor toerismespreiding tot stand komt. De informatiepanelen zijn voorzien van QR codes, bezoekers kunnen zo online meer lezen over het gebied en wat er te doen is. Met het plaatsen van de borden willen we een bijdrage leveren aan de (lokale) economie doordat bezoekers deze plaatsen weten te vinden.’


Opening informatieborden in Vollenhove 1          Opening informatieborden in Vollenhove 3


Opening informatieborden in Vollenhove 2