Oplevering fietspad Jonenweg in Dwarsgracht

Het fietspad Jonenweg in Dwarsgracht is als achtste van de 12 aan te pakken fietspaden in Steenwijkerland opgeleverd. Hiermee is het fietsroutenetwerk in de Kop van Overijssel weer een stuk completer.

Betere en veilige fietsverbindingen om de regio te verkennen

Wethouder Marcel Scheringa: 'Samen met de provincie Overijssel investeren we met de regiodeal Leefbaar Giethoorn in betere en veilige fietsverbindingen. Het fietspad aan de Jonenweg is 800 meter lang en verbreed naar 2,50 meter. Dit geeft ruimte om veilig te fietsen. Met de toename van het gebruik van de fiets in de regio zijn we daarmee klaar de toekomst. Inwoners en bezoekers kunnen zo met plezier op pad. Mooi feit is ook dat langs het fietspad een natuurlijke beschoeiing is aangebracht van palen met wilgentenen om de constructie stevig neer te zetten. Daarnaast is de aanvoer van het benodigde beton en grond voor het fietspad vooral via het water gebeurd. Hier hebben we onder andere het elektrische ponton voor gebruikt waar we momenteel samen met een aantal Gieterse ondernemers een proef mee uitvoeren om het vervoer via het water duurzaam te maken.'

Tegelijkertijd met het fietspad is de nieuwe brug aan de Jonenweg opgeleverd.

De oude brug stond al in de planning voor vervanging. Omdat het fietspad aangepakt werd is daar met de brug op aangesloten. Aannemer Acon uit Lemelerveld heeft de brug vervangen. De brug is verbreed naar 2 meter om de situatie overzichtelijker en veiliger te maken. Aannemer Joost Visser, die het fietspad van september tot en met oktober heeft aangelegd, heeft de brug aangesloten op het fietspad. Hierdoor vormt de brug een geheel met het pad.   

Komend jaar gaan we verder met de fietspaden

In januari wordt fietspad de Belterweg in Belt-Schutsloot geopend. En het Kalenbergerpad is dan aan de beurt om aangepakt te worden.

Meer informatie over de fietspaden vindt u op onze website