Afvalinzameling

Binnen de gemeente Steenwijkerland wordt afval ingezameld door ROVA. Op deze pagina vindt u informatie over de afvalkalender, het scheiden en recyclen van de meest voorkomende afvalsoorten en omgekeerd inzamelen. Omgekeerd inzamelen houdt in dat herbruikbare grondstoffen bij u thuis worden opgehaald.

Afvalkalender

Op de afvalkalender van de ROVA worden de ophaaldagen per afvalsoort vermeld. Ook vindt u hier meer informatie over de verschillende afvalsoorten. Afwijkende ophaaldagen in verband met bijvoorbeeld feestdagen, worden ook vermeld op de afvalkalender en gepubliceerd in de Steenwijker Courant huis-aan-huis.

Omgekeerd inzamelen

Binnen de gemeente Steenwijkerland wordt afval omgekeerd ingezameld’. Omgekeerd inzamelen houdt in dat herbruikbare grondstoffen bij u thuis worden opgehaald. Denk hierbij aan: groente-, fruit- en tuinafval (GFT), oud papier en karton, plastic - en metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD). Wat niet van waarde is, het restafval, kunt u weggooien in de ondergrondse containers die in uw buurt zijn geplaatst.

Scheidingswijzer

In de Scheidingswijzer van de ROVA vindt u meer informatie over het scheiden en recyclen van de meest voorkomende afvalsoorten. Deze Scheidingswijzer vindt u ook in de ROVA-app. Zoek in de Scheidingswijzer het stuk afval wat u weg wilt gooien. De app geeft aan waar het stuk afval heen kan. Met de ROVA-app hebt u ook de inzameldagen bij de hand.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over afvalinzameling in de gemeente Steenwijkerland op de website van de ROVA www.rova.nl/steenwijkerland.

Zie ook