Tips en trucs

Alle kleine beetjes helpen. Wist u dat u heel makkelijk zelf ook al iets kunt doen?


Een regenton vangt water op Regenton

Heeft u een eigen tuin? Zet er een regenton in. Als het hard regent vangt de ton veel water op. Dat water hoeft dan niet meer te worden afgevoerd. Het rioolsysteem kan het regenwater makkelijker aan en de wateroverlast neemt af. Mooi meegenomen: in een droge periode kunt u het water uit de ton weer gebruiken voor de plantjes in uw tuin. Twee vliegen in één klap dus. 


 

Tegel eruit, plantjes erin!

GeveltuinSteenwijkerland doet mee aan het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Dat is een wedstrijd om de eer. Veel belangrijker is dat we zoveel mogelijk tegels vervangen door groen. Als gemeente doen we dat in de openbare ruimteTegelwippen. Maar ook u als inwoner kunt meedoen. We doen het niet voor niets. Want wist u dat een groene tuin veel koeler is dan een tegeltuin? Of dat het water in een tuin met gras en plantjes veel beter weg kan lopen dan wanneer er alleen maar tegels liggen? Denkt u dat een groene tuin veel werk kost? Dat is een hardnekkig misverstand. Het klopt namelijk niet. In onze podcast Koppig leggen we uit waarom niet.
U vindt onze podcast op Spotify, YouTube en op Apple Podcast.

 

Groene handjes? Neem een stuk gemeentegroen over! 

Vindt u het leuk om in de tuin bezig te zijn? En denken uw buren er net zo over? U kunt met elkaar een stuk gemeentegroen overnemen. Dat kan een perkje zijn of een groenstrook waar u leuke ideeën voor heeft. Natuurlijk helpen we als gemeente mee. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat het er netjes uit blijft zien. Wilt u er meer over weten? Neem contact met ons op. Bel ons via telefoonnummer 14 0521 of stuur een e-mail naar info@steenwijkerland.nl
We kunnen samen met u kijken naar de mogelijkheden bij u in de buurt.