Jeugd

Ieder kind in Nederland heeft het recht om gezond en veilig op te groeien. Dat vinden we belangrijk. Heeft u vragen over het opgroeien en opvoeden van uw kind? Of heeft u ondersteuning nodig? In onze gemeente kunt u daarvoor in veel gevallen terecht bij Sociaal Werk De Kop. Heeft uw kind gespecialiseerde hulp nodig? Dan kunt u contact opnemen met een consulent van de gemeente.

 • Ondersteuning voor uw kind

  19 december 2019

  Met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien en relaties kunt u terecht bij Sociaal Werk De Kop. Voor gespecialiseerde hulp kunt u contact opnemen met een consulent van de gemeente.

 • Dyslexie of dyscalculie

  31 december 2019

  Soms heeft een kind moeite met lezen en/of rekenen. Er kan dan sprake zijn van dyslexie of dyscalculie. Het is de taak van de school om dyslexie te signaleren. Zij begeleiden kinderen met dyslexie en bieden hiervoor passend onderwijs aan.

 • Huiselijk geweld en kindermishandeling

  31 december 2019

  Is er sprake van huiselijk geweld of kindermishandeling? Of denkt u dat dit het geval is? Neem dan contact op met de consulenten van de gemeente. Zij zijn op werkdagen (ook vrijdagmiddag) telefonisch bereikbaar van 9.00 - 17.00 uur via het nummer 14 0521. Voor spoedvragen na 17.00 uur en in het weekend kunt u contact opnemen met Veilig Thuis IJsselland via het nummer 0800 - 2000. Is er direct gevaar? Aarzel dan niet en bel 112.