Jeugd

Ieder kind in Nederland heeft het recht om gezond en veilig op te groeien. Dat vinden we belangrijk. Heeft u vragen over het opgroeien en opvoeden van uw kind? Of heeft u ondersteuning nodig? In onze gemeente kunt u daarvoor in veel gevallen terecht bij Sociaal Werk De Kop. Heeft uw kind gespecialiseerde hulp nodig? Dan kunt u contact opnemen met een consulent van de gemeente.

 • Ondersteuning voor uw kind

  Met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien en relaties kunt u terecht bij Sociaal Werk De Kop. Voor gespecialiseerde hulp kunt u contact opnemen met een consulent van de gemeente.

 • Dyslexie of dyscalculie

  Soms heeft een kind moeite met lezen en/of rekenen. Er kan dan sprake zijn van dyslexie of dyscalculie. Het is de taak van de school om dyslexie te signaleren. Zij begeleiden kinderen met dyslexie en bieden hiervoor passend onderwijs aan.

 • Sociaal Medische Indicatie (SMI) Kinderopvang

  Kunt u vanwege sociale of medische gezondheidsredenen (tijdelijk) onvoldoende voor uw kind(eren) zorgen? Ook niet met hulp van uw netwerk? Wilt u uw kinderen naar de kinderopvang brengen, maar krijgt u hiervoor geen kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst? Dan kunt u een Sociaal Medische Indicatie aanvragen. Deze indicatie biedt u tijdelijk een tegemoetkoming vanuit de gemeente voor de kinderopvangkosten.

 • Advies en steun

  In onze gemeente zijn er diverse organisaties waar u terecht kunt voor advies en steun.