Wat kan ik zelf doen?

Jaarlijks verstrekken wij gratis strooizout (maximaal 5 kilo per persoon) aan onze inwoners.

Het is belangrijk dat de trottoirs goed begaanbaar zijn. Vooral voor mensen die slecht ter been zijn. Wij vragen dan ook om trottoirs bij uw woning of bedrijf zelf begaanbaar te houden. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat gladheid zo snel mogelijk bestreden wordt.

Wat kunt u doen bij gladheid op het trottoir? Enkele tips:

  • Bij sneeuw kunt u beter eerst vegen en daarna - zonodig - strooien.
  • Veeg de sneeuw naar een plek waar niemand er last van heeft.
  • Veeg de sneeuw niet in goten en rioolputten.
  • Denk aan het milieu: gebruik strooizout in beperkte mate.
  • Strooi zand om een dikke ijslaag begaanbaar te maken.
  • Strooi vooral op plekken waarover gelopen of gereden wordt.

Gratis strooizout voor inwoners

Inwoners en ondernemers kunnen ook zelf mee helpen om de gladheid te bestrijden. Vooral bij sneeuwval is het fijn als inwoners (en ondernemers) het deel van het trottoir voor hun woning/bedrijf sneeuwvrij maken/houden. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat gladheid zo snel mogelijk bestreden wordt.

Jaarlijks verstrekken wij gratis strooizout (maximaal 5 kilo per persoon) aan onze inwoners. Hiermee ondersteunen we het gewaardeerde initiatief van inwoners die hun eigen trottoir schoon en veilig willen houden.

Update 5 november 2020: Afhalen gratis strooizout uitgesteld

Tijdens de landelijke persconferentie van 3 november zijn de coronamaatregelen verder aangescherpt. Voor ons is dit reden om het afhalen van gratis strooizout (oorspronkelijk gepland op 3 dagen in november) uit te stellen. Daarmee sluiten we aan bij de richtlijn om zoveel mogelijk thuis te blijven en onnodig reizen te voorkomen. Zodra de maatregelen dat toelaten organiseren we een nieuw moment waarop u als inwoner gratis strooizout kunt ophalen.