Parkeerontheffing aanvragen

Voor de blauwe zone kunt u een dagontheffing aanvragen als u langer dan 2 uur wilt parkeren. Woont u in de binnenstad? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een parkeerontheffing aanvragen.

In de blauwe zones kunt u parkeren met een parkeerschijf. Afhankelijk van de locatie kunt u dan een half uur tot 2 uur parkeren. Mocht u langer willen parkeren, dan kunt u een dagontheffing voor de blauwe zone aanvragen. Als u in de binnenstad van Steenwijk woont, kunt u een parkeerontheffing aanvragen volgens het ontheffingenbeleid Parkeren Steenwijk.

U kunt ook gebruik maken van de parkeergarage Gasthuispoort aan de Vendelweg in Steenwijk. Hier kunt u gratis lange tijd parkeren (zonder parkeerschijf).

Bouw- en installatiebedrijven die werkzaamheden in de binnenstad van Steenwijk moeten verrichten kunnen hiervoor een dagontheffing voetgangerszone aanvragen.

Kosten

  • Dagontheffing voor de blauwe zone: € 4,30
  • Parkeerontheffing: € 42,95
  • Dagontheffing voetgangerszone: € 4,30

Vragen

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Parkeerservice P1 via telefoonnummer 088-1261425 of stuur een e-mail naar parkeerservicesteenwijkerland@p1.nl Vermeld daarbij uw huidige aanvraagnummer zodat zij u sneller kunnen helpen.