Duurzaamheid

 • Sociale duurzaamheidslening isoleren en opwekken duurzame energie

  Met de sociale duurzaamheidslening kunt u geld lenen om maatregelen te nemen waarmee u uw woning kunt isoleren of duurzame energie kunt opwekken. Heeft u een laag inkomen en wilt u uw woning duurzamer maken? Kijk dan op deze pagina of u gebruik kunt maken van deze lening.

 • Isolatiesubsidie doe-het-zelfinitiatieven

  Met de Isolatiesubsidie doe-het-zelfinitiatieven kunt u een teruggave krijgen op de materiaalkosten van energiebesparende maatregelen aan uw woning, wanneer u deze maatregelen zelf uitvoert.

 • Duurzaamheidslening maatschappelijke organisaties Steenwijkerland 2022

  Voor maatschappelijke organisaties hebben we een duurzaamheidslening voor duurzame projecten op het gebied van energiebesparing en/of de opwekking van duurzame energie. De leningen bedragen minimaal € 2.000 en maximaal € 50.000.

 • Tuinsubsidie

  Wilt u graag een boom planten in uw tuin? Of denkt u na over het opvangen van regenwater? U kunt subsidie aanvragen voor het verduurzamen van uw tuin. Met deze subsidie kunt u één of meerdere maatregelen nemen om de tuin beter voor te bereiden op droogte, hitte en hoosbuien.

 • Tijdelijk noodfonds energie voor maatschappelijke organisaties

  De gemeente Steenwijkerland wil maatschappelijke organisaties een financiële steun in de rug geven om de stijgende energiekosten het hoofd te kunnen bieden. Daarvoor is een tijdelijke regeling, het noodfonds energie, in het leven geroepen. Het gaat om organisaties die in hun voortbestaan bedreigd worden en op korte termijn hulp nodig hebben.