Trouwen in gemeentehuis of op zelfgekozen locatie

In Steenwijkerland kunt u trouwen in het gemeentehuis of op een zelfgekozen locatie. U kunt ook gratis trouwen of uw partnerschap registreren. Bekijk de voorwaarden.

Gemeentehuis

Dit kan van maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Voorwaarden

• De huwelijkssluiting of registratie van het partnerschap duurt maximaal 10 minuten.
  • De gemeente wijst een trouwambtenaar aan die het huwelijk sluit.
  • U heeft geen voorgesprek met de trouwambtenaar.
  • De trouwambtenaar houdt geen speech.
  • Bij het huwelijk/partnerschap mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het (bruids)paar en de getuigen genoemd in de akte.
  • De minderjarige kinderen (tot en met 12 jaar) van het paar mogen ook aanwezig zijn.
  • Voor een rechtsgeldig huwelijk of geregistreerd partnerschap moet u minimaal 2 en maximaal 4 getuigen hebben. Deze getuigen mogen elke nationaliteit hebben. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn.
    Als u geen getuigen heeft, kan de gemeente getuigen beschikbaar stellen. De kosten zijn: € 39,30 per getuige.

Gratis trouwen of partnerschap registreren

Dit kan alleen op dinsdag om 8.15 uur en 8.45 uur in het gemeentehuis. Er mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het (bruids)paar en de getuigen genoemd in de akte. Zie verder de voorwaarden onder 'Gemeentehuis'.

Zelfgekozen locatie

Het tijdstip kunt u zelf bepalen.

Voorwaarden

• Dit kan zowel in een gebouw als in de openlucht.
  • U kunt zelf een trouwambtenaar kiezen.
  • U heeft een voorgesprek met de trouwambtenaar.
  • De trouwambtenaar houdt een speech.

De kosten van een huwelijk/geregistreerd partnerschap zijn onder andere afhankelijk van de locatie en de gekozen dag/tijd.