Trouwen in gemeentehuis of op zelfgekozen locatie

In Steenwijkerland kunt u trouwen in het gemeentehuis of op een zelfgekozen locatie. U kunt ook gratis trouwen of uw partnerschap registreren. Bekijk de voorwaarden.

Gemeentehuis

Dit kan van maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Voorwaarden

• De huwelijkssluiting of registratie van het partnerschap duurt maximaal 10 minuten.
  • De gemeente wijst een trouwambtenaar aan die het huwelijk sluit.
  • U heeft geen voorgesprek met de trouwambtenaar.
  • De trouwambtenaar houdt geen speech.
  • Bij het huwelijk/partnerschap mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het (bruids)paar en de getuigen genoemd in de akte.
  • Voor een rechtsgeldig huwelijk of geregistreerd partnerschap moet u minimaal 2 en maximaal 4 getuigen hebben. Deze getuigen mogen elke nationaliteit hebben. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn.
    Als u geen getuigen heeft, kan de gemeente getuigen beschikbaar stellen. De kosten zijn: € 39,30 per getuige.
  • De minderjarige kinderen van het paar mogen ook aanwezig zijn.

Gratis trouwen of partnerschap registreren

Dit kan alleen op dinsdag om 8.15 uur en 8.45 uur in het gemeentehuis. Zie verder de voorwaarden onder 'Gemeentehuis'.

Zelfgekozen locatie

Het tijdstip kunt u zelf bepalen.

Voorwaarden

• Dit kan zowel in een gebouw als in de openlucht.
  • U kunt zelf een trouwambtenaar kiezen.
  • U heeft een voorgesprek met de trouwambtenaar.
  • De trouwambtenaar houdt een speech.

De kosten van een huwelijk/geregistreerd partnerschap zijn onder andere afhankelijk van de locatie en de gekozen dag/tijd.