Hulp bij uw geldzaken

Heeft u moeite om rond te komen? Bijvoorbeeld omdat u een laag inkomen heeft? Wilt u tips en advies over geldzaken? Soms is een luisterend oor en een handreiking al voldoende om weer verder te kunnen. Soms helpt een adviesgesprek. Telefonisch, op kantoor of bij u thuis.

VoorzieningenWijzer

Wilt u weten welke voorzieningen er voor u zijn? Maak een afspraak met het Geldloket. Een specialist komt bij u thuis en neemt samen met u de VoorzieningenWijzer door. Aan de hand van uw persoonlijke situatie kunt u kijken of u kunt besparen op uw energierekening of op zorgkosten én welke regelingen er voor u zijn. Aan deze gesprekken zijn geen kosten verbonden. 
Meer weten? Kijk op www.sociaalwerkdekop.nl/voorzieningenwijzer. Daar kunt u zich ook aanmelden voor een adviesgesprek.

Budgetcoaching

Wilt u ondersteuning om uw financiële huishouding op orde te krijgen? De budgetcoach – een specialist van het Geldloket – creëert overzicht in uw inkomsten en uitgaven. 

  • We kijken met u mee wat er nodig is om uw budget passend te maken
  • We kijken of er regelingen zijn waar u (nog) geen gebruik van maakt, maar wel voor in aanmerking komt.
  • We geven u tips hoe u op een goede manier met uw financiën kunt omgaan.

Wilt u er meer over weten? Neem contact met ons op. 

Betaalachterstanden

Heeft u een betaalachterstand? Het Geldloket kan u helpen. Om te voorkomen dat één betaalachterstand voor problematische schulden zorgt, zijn er afspraken gemaakt tussen de gemeente, Sociaal Werk De Kop, woningcorporaties, zorgverzekeraars, waterbedrijven en energiemaatschappijen. Soms kunnen de specialisten van het Geldloket snel een oplossing organiseren waardoor u weer verder kunt. In andere gevallen kunnen we u helpen met het maken van betaalafspraken met leveranciers. Meer weten? Neem contact met ons op. 

Schuldhulpverlening

Wilt u advies of heeft u een vraag over uw financiële situatie? Dreigen er betalingsachterstanden of zijn er schulden? Is er beslag gelegd op uw inkomen? Komt u er zelf niet meer uit? Neem dan contact op met een van de consulenten van de gemeente. 

We kijken samen met u naar uw inkomsten, uitgaven en (eventuele) schulden. Doel is om inzicht te krijgen in uw financiële situatie. Op basis daarvan bespreken we de mogelijkheden voor een vervolgtraject. Voor vragen, advies of een afspraak kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer 0521 - 53 89 96 of via de mail schuldhulpverlening@steenwijkerland.nl.

In eigen Hand

De getrainde vrijwilligers van In Eigen Hand hebben ervaring met het oplossen van geldproblemen. Zij weten hoe ze u kunnen ondersteunen bij het op orde krijgen van uw financiën. Het doel van In Eigen Hand is dat u uw administratie weer op orde krijgt en leert hoe u zelfstandig uw inkomsten en uitgaven kunt beheren. De vrijwilligers van In Eigen Hand komen als u dat wilt bij u thuis. Meer weten? Kijk op de website van Sociaal Werk De Kop