Veilig wonen

Prettig wonen in een veilige wijk, dat wil toch iedereen! Wat kunt u zélf doen om prettig en veilig te wonen in uw woning en wijk. U vindt hier tips om inbraak en brand te voorkomen, informatie over Buurtapps en over het hulpverleningsnetwerk.

 • Inbreken? Niet bij ons!

  Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet gemakkelijk is.

 • Brandveilig wonen

  Een brand kan veel schade en leed aanrichten. Gelukkig kunt u met een paar simpele maatregelen brand voorkomen. Of als het toch mis gaat, de schade beperken.

 • Koolmonoxidevergiftiging

  Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar omdat het kleurloos en geurloos is: u kunt het niet zien én niet ruiken. Hoe kunt u koolmonoxidevergiftiging herkennen en voorkomen?

 • Red een leven in uw buurt!

  Bij een hartstilstand is er acuut levensgevaar. Direct starten met reanimeren en het aansluiten van een AED redt levens. Het alarmeringssysteem dat wordt gebruikt om burgerhulpverleners te alarmeren heet HartslagNu. Bij een melding van een mogelijke reanimatie worden niet alleen 2 ambulances op weg gestuurd, maar wordt ook een groep burgerhulpverleners in de omgeving gealarmeerd.